Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/03/2007: "Razzia bij Parijse gaarkeuken"

Welkom in het Frankrijk van Pétain, luidt de mail waarmee een persbericht wordt verspreid.
img009 (31k image)
Maar nu geen jacht op joden maar op illegalen. Iets om te overdenken als Sarkozy wellicht president van Frankrijk zal zijn...
Klik op meer


De restaurants van het hart, een liefdadigheidsinstelling, die als lokaas voor de politie van Sarkozy dienen? Het persbericht van de Franse hulporganisatie RESF vraagt zich dat af (RESF = Réseau Éducation Sans Frontières). Wat is er aan de hand bij de Franse buren?

Sarkozy is de huidige Franse minister van binnenlandse zaken en in die hoedanigheid baas van de politie. Hij is tevens presidentskandidaat van rechts; de eerste ronde van de presidentsverkiezingen vindt april dit jaar plaats. Hij doet zijn best om zoveel mogelijk stemmen van de ultrarechtse kandidaat Le Pen af te snoepen.

Op 30 januari dit jaar, tegen zeven uur ’s avonds, begint in Parijs, Place de la République, een razzia. Op die locatie serveert restaurants van het hart namelijk maaltijden aan daklozen, zwervers en al die anderen die niet te eten hebben. Onder hen zitten ook illegalen. Daar is het bij de razzia om te doen.

De politie heeft een tiental arrestantenwagens verdekt opgesteld. Wanneer zich voldoende volk bij de dampende potten heeft verzameld, omsingelen agenten met politiehonden de menigte, waarna het afzonderen en afvoeren van illegalen kan beginnen (een twintigtal van hen wordt gearresteerd).

Dit soort razzia’s wordt sinds augustus vorig jaar overal gehouden. Maar deze jacht op mensen heeft iets bijzonders vanwege de omstandigheid: de 400 maaltijden die midden op het plein wachten als een soort lokaas. Dat was en is natuurlijk nooit de bedoeling van restaurants van het hart.

Wie geeft opdracht voor een dergelijke jacht op vreemdelingen zonder papieren? Alle razzia’s zijn ontoelaatbaar, maar die welke tot doel kiezen mensen die honger hebben, zijn ronduit weerzinwekkend.

Al jaren verschaft restaurants van het hart in de winter maaltijden aan ontheemden, die hun vertrouwen stellen in deze vorm van caritas. Moet de distributie van maaltijden worden gestaakt omdat ze gevaarlijk voor hen zijn?

Toen, in bezet Frankrijk en onder het foute bewind van Pétain, waren de joden het wild waarop werd gejaagd, nu zijn het de illegalen, leert het persbericht.

1 Reactie


In het Nederland van Balkenende hoef je maar naar de kerk te gaan om een razzia als "illegaal" te mogen meemaken!

zei: Chranarch op 03/02/2007 om: 22:01u


Powered by Greymatter