Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/03/2007: "Griekse anarchisten demonstreren voor vrijlating hongerstakers"

Afgelopen donderdagavond 1 februari hebben 2000 anarchisten in de Griekse hoofdstad Athene gedemonstreerd voor de vrijlating van drie gevangen geestverwanten die sinds de rellen tijdens het Europees Sociaal Forum op 6 mei 2006 vastzitten.
Athenedsc05929 (17k image)
Kopspandoek van de demonstratie

De solidariteit richtte zich met name op de twee in hongerstaking bevindende anarchisten, namelijk Tarasio Zandorozni (sinds 29/11/2006) en Gerasimos Kiriakopoulos (sinds 15/12/2006).
Klik op meer.

De anarchisten verzamelden zich vanaf 18.30 in het centrum van Athene waar het wemelde van de zwart-rode vlaggen. Tijdens de demonstratie werden leuzen gescandeerd als ‘de passie voor vrijheid is sterker dan alle gevangeniscellen’, ‘solidariteit is het wapen van deze stad’ en ‘als er doden vallen achter de tralies, dan wordt het centrum van Athene vernietigd’.

De tocht werd voortdurend begeleid door de oproerpolitie (MAT) maar tot confrontaties kwam het dit maal niet.

De situatie van de hongerstakers verslechtert zienderogen. Ze mogen niet telefoneren, krijgen weinig kranten en ze worden lastig gevallen tijdens bezoeken met advocaten en naasten. Het tweetal is zich wel bewust van de solidariteit die zich buiten heeft ontwikkeld en ze putten daar veel moed en kracht uit om door te gaan. De Griekse media zwijgen in alle toonaarden over de hongerstaking.

Beelden van de demonstratie vind je hier en voor foto’s kijk je hier.


Powered by Greymatter