Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

02/03/2007: "Wie zit er op dit kabinet te wachten?"

Op de dag waarop de Organisatie van de Verenigde Naties een rapport publiceeert waarin staat wat wij al vermoeden zoniet weten: dat door menselijke activiteit de aarde opwarmt - op die dag lekt het regeringsakkoord uit tussen CDA, PvdA en CU.
Mensen, er staat ons iets te wachten. (Interessante vraag: op welk kabinet zitten anarchisten te wachten wat Nederland betreft?).

geeuw (4k image)
Klik op meer

Van NRC-Handelsblad:

"CDA, PvdA en ChristenUnie zijn het eens over hervorming van de AOW. Wie voor zijn 65ste stopt met werken en meer dan 15.000 euro pensioen heeft, moet meebetalen aan deze oudedagsvoorziening.

Wie 65 jaar is en blijft werken, krijgt juist een fiscale bonus. Dat melden bronnen rondom de kabinetsformatie.

De AOW-voorstellen moeten gelden voor mensen die vanaf 1 januari 2011 65 jaar worden.

De AOW is een van de gevoeligste thema’s in de formatie. CDA en PvdA willen de kosten van de vergrijzing opvangen, maar verschilden van mening over de manier waarop. De PvdA wilde de AOW fiscaliseren. Het CDA was daar fel op tegen en wilde dat ouderen langer doorwerken.

Het akkoord is een compromis. Er komt deels fiscalisering en langer doorwerken wordt ook beloond. Wie met 65 jaar stopt met werken, kan de zogeheten ‘Bos-belasting’ vermijden. Hoe eerder werknemers stoppen, des te meer heffing zij moeten betalen. De precieze bedragen zijn nog niet vastgesteld door de onderhandelaars.

De PvdA wilde aanvankelijk dat iedere 65-plusser met een aanvullend pensioen van 15.000 euro of meer zou meebetalen aan de AOW. Het CDA vond deze ingreep onnodig, zolang mensen langer, in ieder geval tot hun 65ste, blijven werken.

Over het akkoord ontstond in de loop van de ochtend verwarring. Nadat De Telegraaf meldde dat er een akkoord was, publiceerde het CDA details ervan op de website van de partij. De PvdA liet weten dat er nog details geregeld moesten worden en wilde geen bevestiging geven. Later op de dag verwijderde het CDA de mededeling over het akkoord van de site.

De vakcentrale FNV reageert woedend op de uitgelekte plannen. FNV-bestuurder Gortzak noemt het „werkelijk van de gekke” dat het beoogde kabinet toch een fiscalisering van de AOW wil. „Vooralsnog gaan we ervan uit dit verhaal thuishoort in de categorie proefballon”, aldus Gortzak. „Het zou onbestaanbaar zijn als we dit zouden terugzien in het regeerakkoord.” Ook Ouderenorganisatie Unie KBO reageert ontstemd.

De formatie bevindt zich volgens bronnen in een afrondende fase. Vandaag kwamen de onderhandelaars en informateur Wijffels (CDA) bijeen in het Catshuis in Den Haag. De partijen hopen in de loop van volgende week een eerste conceptakkoord aan hun fracties in de Tweede Kamer te kunnen voorleggen."

Ik vat het nog even samen: de hypotheekrenteaftrek blijft gehandhaafd. Stoppen met loonarbeid voor je 65ste gaat je geld kosten. De visie van Balkenende IV. Dit regime is al in slaap gevallen van zichzelf voordat het van start is gegaan. De uitverkoop van de zorg en het onderwijs wordt niet genoemd, evenmin als het slaafs blijven volgen van het regime in Washington - dit is zo vanzelfsprekend dat het niet vermeld hoeft te worden.

1 Reactie


Het voordeel van het komende regime in tegenstelling tot het vertrekkende is , dat het generaal pardon dan toch hopelijk een feit word..dat zou dan een lichpunt zijn. smile

zei: Ferry op 03/02/2007 om: 11:22u


Powered by Greymatter