Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/18/2007: "Cruciaal bewijsmateriaal verdoezeld in Genua G8 rechtszaak rond Diaz-school"

Gisteren op woensdag 17 januari is gebleken dat belangrijk bewijsmateriaal in het proces tegen de agenten die zich zwaar hebben misdragen bij de overval op de Diaz-school door de politie is ‘zoek geraakt’.
Italie360291 (20k image)
Het bewijsmateriaal betreft twee brandbommen die gevonden zouden zijn tijdens de politie-inval in de school en ook door de politie als aanleiding voor de inval werd opgevoerd. Later werd duidelijk dat de politie zelf de bommen in de school had geplaatst.
Klik op meer.

In de Diaz-school verbleven tijdens de protesten tegen de G8 in 2001 in Genua vele activisten die door de politie op bijzonder grove wijze in elkaar werden geslagen waarbij het bloed rijkelijk vloeide. In Italië loopt inmiddels geruime tijd een proces tegen de agenten die dit op hun geweten hebben.

Gisteren hadden de brandbommen als bewijsmateriaal in de rechtszaal opgevoerd moeten worden en wel tijdens de ondervraging van politiefunctionaris Donninni die het bevel voerde over de politie-eenheid die de brandbommen (brandbare vloeistof in wijnflessen) vervoerde.

De Engelse Indymedia-journalist Mark Covell die zelf ernstig in elkaar werd geslagen tijdens deze actie van de Italiaanse politie maar dan buiten de school, reageerde geschokt op dit nieuws. Covell die zelf ook in het proces als getuige optrad, vindt het echter ook verdacht dat het bewijsmateriaal is verdwenen juist op het moment dat het proces in de belangrijkste fase is aanbeland.

Ook de Italiaanse media hebben aandacht besteed aan het verdwijnen van deze bewijsstukken. Verschillende kranten waaronder "La Repubblica" vragen zich af wat voor consequenties dit zal hebben voor het verdere verloop van het proces.

Rechter Barroni liet vandaag (donderdag 19 januari) echter weten dat het proces wordt voortgezet nu de zoektocht naar het verdwenen bewijsmateriaal vordert. Alle andere aanklachten tegen verschillende hooggeplaatste politie-agenten zullen worden gehandhaafd.


Powered by Greymatter