Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/15/2007: "Dierenbevrijdingsactie Nieuw Zeeland leidt tot walging over bio-industrie"

Een kippenhouder in South Auckland in Nieuw Zeeland zal waarschijnlijk worden vervolgd nadat het Dierenbevrijdingsfront zijn bio-industrie heeft gefilmd en gefotografeerd.
chickens_130107_232 (8k image)
Het materiaal is dusdanig shockerend dat in het land verontwaardigd is gereageerd op de omstandigheden waarin de kippen moeten leven.
Klik op meer.

Het Dierenbevrijdingsfront in Nieuw Zeeland brak afgelopen vrijdag (12 januari) in op de boerderij waar waarschuwingsborden staan geplaatst om het terrein niet te betreden. De activisten maakten opnamen waaruit blijkt dat veel kippen zwaar gehavend in kleine kooien verblijven. Zes tot zeven kippen verblijven er in één kleine kooi waar ze nauwelijks kunnen bewegen. Tal van dode dieren blijken zich tussen levende kippen in de kooien te bevinden.

De eigenaar en de verantwoordelijke man voor de zorg van de kippen is ene Gary van den Boogaart die afgelopen zaterdag niet wenste te praten met de pers. Dat deden zijn buren echter wel. Een van hen omschreef de omstandigheden op de kippenboerderij als ´┐Żwalgelijk´┐Ż.

Het blijkt niet de eerste keer te zijn dat Van den Boogaart beschuldigd wordt van dierenmishandeling. In 1996 werd hij hier eveneens van beschuldigd nadat drie schapen op zijn land de dood vonden. De rechter oordeelde destijds dat de dieren voor hun dood hadden geleden.

Indien de eigenaar schuldig wordt bevonden, kan hij op grond van de ´┐ŻAnimal Welfare Act´┐Ż (Dierenwelzijnswet) tot maximaal zes maanden celstraf of 25.000 dollar boete veroordeeld worden.

Beelden van de actie vind je hier


Powered by Greymatter