Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/14/2007: "Organisatie Pinksterlanddagen 2007 van start gegaan"

De organisatie van de Pinksterlanddagen, het jaarlijks anarchistisch festival dat traditiegetrouw in Appelscha plaatsvindt, is van start gegaan. Op 16 december vond in Utrecht de eerste bijeenkomst plaats van de landelijke voorbereidingsgroep.
PL2005047 (26k image)
Eten bij Rampenplan in 2005
De landdagen vinden dit jaar plaats van vrijdag 25 tot en met maandag 28 mei op kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, de vaste thuisbasis van de dagen.
Klik op meer.

De Pinksterlanddagen kennen een lange traditie die terug gaat naar 1927 toen voor het eerst anarchistische jongeren uit de noordelijke provincies deze bijeenkomst organiseerden. In 1933 werd het kampeerterrein in Appelscha door arbeiders aangekocht en het is op deze plek dat de dagen sindsdien plaatsvinden. De dagen worden jaarlijks door zo’n 500 mensen bezocht en kenmerken zich door een uitstekende sfeer.

Komend jaar is het dus de 74-ste keer dat anarchistisch Nederland elkaar in Appelscha treft. Inmiddels is er een raamwerk in elkaar gedraaid, zijn de eerste contacten gelegd en komen de eerste aanmeldingen voor het verzorgen van programmaonderdelen binnen.

Het is dit jaar opnieuw de bedoeling dat vanaf de PL radio-uitzendingen verzorgd zullen worden. Dezelfde vrije radio’s die dit afgelopen jaar hebben verzorgd, zullen opnieuw live verslag doen van de dagen ondermeer via internetradio. Het radiogebeuren werd vorig jaar voor het eerst aangevuld met een internetwerkplaats waardoor er ook meteen schriftelijk verslag kan worden gedaan van hetgeen er op de dagen gebeurt.

Het is de bedoeling dat er dit jaar wederom een actie gevoerd gaat worden. Na de geslaagde actie bij het deportatiecentrum in Ter Apel in 2005 en de anti-oorlogsdemonstratie vorig jaar in Oosterwolde zal er dit jaar mogelijk opnieuw sprake zijn van een antimilitaristische actie.

Verschillende groepen en individuen zal gevraagd worden inhoudelijk een bijdrage te leveren. Er is een voorlopige indeling gemaakt voor het culturele programma. Op vrijdagavond zal er een filmprogramma vertoond worden. Getracht wordt dit jaar een theaterstuk naar de PL te halen terwijl er ook bands zullen optreden. Op zondagavond vindt traditioneel het open podium plaats.

Uiteraard komt er tevens een boekenmarkt waar tegen kostprijs stands gehuurd kunnen worden (groepen worden verzocht zich even via de mail aan te melden) en zal Rampenplan gevraagd worden de warme avondmaaltijd te bereiden. Ook is de groep die de laatste jaren kinderprogramma verzorgd hopelijk opnieuw bereid dit voor haar rekening te nemen.

Oproep
De voorbereidingsgroep roept groepen en personen die een bijdrage willen leveren aan de Pinksterlanddagen 2007 op om zich via onderstaand mailadres aan te melden. We vragen met name tips voor theatergezelschappen- en programma’s, inhoudelijke programma-onderdelen, bijzondere muziekgezelschappen en al datgene wat de moeite waard is om aan groter publiek kenbaar te maken. (Voor alle duidelijk: we kunnen echter geen garantie geven dat suggesties worden overgenomen!)

Benadrukt dient te worden dat iedereen een rol kan spelen op de Pinksterlanddagen; organisatorisch of praktisch onder het motto ‘Doe Wat’. Geen vrijheid zonder verantwoordelijkheid!

De dagen vinden plaats op het kampeerterrein ‘tot Vrijheidsbezinning’, Aekingaweg 1a in Appelscha. Het terrein is per openbaar vervoer bereikbaar met lijn 16 vanaf de NS-stations Assen en Heerenveen. De kosten voor de PL bedragen slechts 10 euro. Hierbij is het kamperen inbegrepen, dus vergeet je kampeerspullen niet. Voor de warme hap zorgt doorgaans Rampenplan dat dagelijks hulp nodig heeft voor het snijden en de afwas. Hiervoor dien je apart bonnen te kopen. De catering in de kantine verzorgt koffie, thee en broodjes. Dit jaar zullen opnieuw alle producten van biologische herkomst zijn.

Zie voor uitgebreidere informatie op een gegeven moment de webstek www.pinksterlanddagen.nl.
De voorbereidingsgroep is bereikbaar via het volgende emailadres: info@pinksterlanddagen.nl


Powered by Greymatter