Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/14/2007: "Griekse politie overvalt anarchistische demonstratie van motorrijders"

De Griekse politie heeft gisteren op zaterdag 13 januari een anarchistische demonstratie van motorrijders aangevallen die hun solidariteit betuigden met de drie geestverwanten die op 6 mei j.l. tijdens het Europees Sociaal Forum in Athene werden gearresteerd.
Athene41785 (28k image)
De Polytechnische Universiteit in Athene is thans door anarchisten bezet
De demonstratie werd aangevallen door een speciale eenheid van de politie die met motoren is uitgerust. De demonstranten kwamen terug van het Nikea-ziekenhuis waar ze een solidariteitsbijeenkomst hielden voor twee van de gevangen gehouden anarchisten die in hongerstaking zijn, namelijk Tarasio Zadorozni and Gerasimos Kiriakopulos.
Klik op meer.

De motorrijders werden vervolgens door eenheden van de oproerpolitie tegen de grond gewerkt. Er werden daarna 42 anarchisten aangehouden die naar het hoofdkwartier van de nationale veiligheidspolitie in Athene werden overgebracht. Velen van hen liepen daarbij verwondingen op. Het laatste viertal werd negen uur nadien weer vrijgelaten.

Tarasio Zadorozni en Gerasimos Kiriakopulos bevinden zich thans 46 respectievelijk 28 dagen in hongerstaking. Ze werden op 9 januari overgeplaatst van de Koridalos-gevangenis naar een beveiligde vleugel van het Nikea-ziekenhuis nadat hun situatie verslechterde. Beiden bevinden zich sinds 6 mei 2006 in gevangenschap net als Kostas Kachadouras. Alle drie worden ze beschuldigd van het deelnemen aan rellen tijdens de internationale anti-oorlogsdemonstratie van het Europees Sociaal Forum in Athene.

De politie arresteerde die dag zeventien demonstranten waartegen zware aanklachten zijn uitgesproken. Het genoemde drietal dient evenwel als afschrikwekkend voorbeeld te gelden, er is namelijk geen enkel bewijs tegen hen ingebracht dan valse politieverklaringen.

De Griekse anarchisten hebben uit solidariteit met de drie anarchistische gevangenen tevens de Polytechnische Universiteit in Athene bezet. Deze universiteit geldt als een bolwerk van anarchisme en radicaliteit in Griekenland.

Athene1301200744ujh1y (51k image)
Demonstratie in Athene
In de Griekse hoofdstad vond op 13 januari ook een demonstratie tegen de gevangenschap van de drie anarchisten plaats. De Griekse anarchisten zijn nu ruim een maand zeer actief bezig met de campagne voor de vrijlating van de gevangen geestverwanten.


Powered by Greymatter