Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/13/2007: "Anarchisten en anderen in Athene"

Gisterochtend vroeg (12 januari) werd er een kleine raket afgevuurd op de ambassade van de Verenigde Staten in Athene. De schade was gering, er werd niemand gewond. De actie is opgeëist door een in het algemeen marxistisch genoemde groep Revolutionaire Strijd (maar de persbureaus en het Pentagon hebben het geheel in de stijl waar Thom hieronder op zinspeelt over een anarchistische actie).
Zolang de heersende dynastie in Griekenland, republiek of niet, Karamanlis of Papandreou heet (afwisselend) zal ook niet vergeten worden dat met steun van de Verenigde Staten Griekenland tussen 1967 en 1974 is geregeerd door een militaire dictatuur.

vsambathene (77k image)

Smerissen bij de ambassade; die nacht waren anarchisten wel actief elders in Athene.
Klik op meer

De zich anarchistisch noemende organisatie Revolutionaire Bevrijdingsactie heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks brandstichtingen met brandbommen op drie banken en op het kantoor van de regeringspartij Nea Dimokratia in Athene. Niemand is gewond geraakt bij de acties die alle omstreeks drie uur 's nachts werden uitgevoerd. De groep heeft verklaard dat de acties werden uitgevoerd ter ondersteuning van drie anarchisten in de gevangenis, die in hongerstaking zijn.
(Bron: Ekathimerini)


Powered by Greymatter