Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/12/2007: "Antifascistische strijd en de fascistische terreur in Rusland"

De Anarchistische Groep Amsterdam organiseert op zaterdag 20 januari een informatiebijeenkomst over de antifascistische strijd en de fascistische terreur in Rusland.
AGA20012007 (28k image)
Op deze bijeenkomst komt een spreekster uit Rusland vertellen over de huidige situatie in Rusland. Zij is zelf actief in de anarchistische en antifascistische beweging.
Klik op meer.

Met name is er aandacht voor de recente gebeurtenissen rond de fascistische beweging. De laatste jaren zijn er vele brute moorden geweest op mensen met een donkere huidskleur en op antifascisten/anarchisten. Ook hebben er enkele pogroms plaatsgevonden tegen minderheden, deze worden aangewakkerd door de media en rechts-populistische politieke partijen, waarop fascistische groepen gretig inspringen om zo een algehele sfeer van vreemdelingenhaat te creëren.

Er zullen ook enkele korte films worden vertoond over activisme in Rusland. Aan het begin van de avond is er ook veganistisch eten en later een solibar. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is voor de advocaatkosten van de getuigen tegen de moordenaars van Timur Kacharava.

Deze jonge anarchist werd op 13 november 2005 vermoord. Het justitieel apparaat in Rusland wil de neo-nazi’s die deze moord hebben begaan vervolgen voor “hooliganisme” en dus ontkennen de autoriteiten dat het een politiek-fascistische moord is.

Er is een campagne gaande om deze moord wel als politieke moord te laten voorkomen.

Aanvang 18:00 uur
Locatie: Anarchistische bibliotheek/Bollox, EersteSchinkelstraat 14-16, Amsterdam

Als je meer achtergrond info wil lezen kijk op de Russische website www.avtonom.org en ga naar de engelse sectie op deze site, of dichter bij huis, koop de nieuwe Alert # 4 (dec 06/jan 07). Ook op www.devrije.nl zijn enkele artikelen verschenen over de moorden op anarchisten in Rusland.

Anarchistische Groep Amsterdam/de Vrije Bond Postbus 16521,1001 RA Amsterdam
Bezoekadres: Anarchistische Bibliotheek iedere zaterdag van 14:00-18:00 Eerste Schinkelstraat 14-16 Amsterdam
Lezen: Directe Actieonregelmatig verschijnend gratis blad van de AGA
Nieuwe webstek: www.agamsterdam.wordpress.com

1 Reactie


Fraaie antifascisten die flauwekulgrappen maken over het Russische alfabet - maakt je heel geloofwaardig wat mij betreft.

zei: Prul op 12/01/2007 om: 13:19u


Powered by Greymatter