Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/09/2007: "Anarchisten blokkeren centrum Tel Aviv met prikkeldraad"

Zoín 20 anarchisten hebben vrijdagmiddag 29 december een van de hipste straten in het centrum van Tel Aviv geblokkeerd met prikkeldraad afkomstig van de Muur van Apartheid.
IsraelWire_0 (27k image)
Twee rollen prikkeldraad werden in de hoofdstad van IsraŽl parallel aan elkaar uitgerold op dezelfde wijze zoals dat bij de Muur gebeurt. Daarbij werd een rood waarschuwingsbord geplaatst met de tekst: ďDodelijk Gevaar Ė Militaire Zone. Een ieder die het hek passeert of beschadigt riskeert zijn levenĒ.
Klik op meer.

Dergelijke borden staan gewoonlijk bij het hekwerk in de bezette Palestijnse gebieden op de West Bank. De IsraŽlische anarchisten deelden flyers uit aan het publiek over het IsraŽlische beleid rond de Muur en de daarmee gepaard gaande landroof van Palestijnen.

De actie werd uitgevoerd om het uitgaanspubliek in de omliggende cafťís te herinneren aan de dagelijkse moeilijkheden waar Palestijnen mee te kampen hebben als gevolg van de apartheidspolitiek in de bezette gebieden en de bezetting als zodanig. De activisten deden een oproep aan de IsraŽliŽrs om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er daar in hun naam gebeurt en een einde te maken aan de bezetting door IsraŽl.

Voor beelden van de actie klik je hier.


Powered by Greymatter