Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

01/09/2007: "Hello! hello! it's good to be back (bis)!"

...kom op, niet zeuren dat ik Gary Glitter citeer. In het onderstaande als u op meer hebt geklikt stond in de bronversie de oproep Jezus' wil te gehoorzamen. Dat bespaar ik u toch mooi! Ahem...

180px-Garyglittertopofthepops (10k image)

Klik op meer

Op donderdag 11 januari is de gevangenis op de Amerikaanse legerbasis te Guantánamo, Cuba, vijf jaar in gebruik. De gevangenen worden hier zonder rechtsgang vastgehouden en onmenselijk behandeld. Er zal die dag van 10-11 uur een kleine demonstratie worden gehoudne bij het Amerikaanse consulaat op het museumplein te Amsterdam. Want als de Amerikaanse regering bewijs heeft dat de honderden mensen die daar zitten een misdaad hebben begaan, dan moeten ze in beschuldiging worden gesteld en een eerlijk proces krijgen. Maar als er geen bewijzen zijn, moeten de mensen worden vrijgelaten. ook moeten ze niet gemarteld worden en moeten hun ondervragers ter verantwoording kunnen worden geroepen als dat wel gebeurt.
Op 11 januari 2007 is de gevangenis op de Amerikaanse legerbasis te Guantánamo, Cuba, vijf jaar in gebruik. De gevangenen worden hier zonder rechtsgang vastgehouden, onmenselijk behandeld en de meeste gevangenen zijn hoogstwaarschijnlijk onschuldig.

Er zal van 10:00-11:00 uur een kleine demonstratie worden gehouden bij het Amerikaanse consulaat op het Museumplein in Amsterdam, met de raad aan de regering van mevrouw Ames, Consul-generaal 'to shut down Guantánamo'.

Als de Amerikaanse regering bewijs heeft dat de honderden mensen die daar zitten een misdaad hebben begaan, dan moeten ze in beschuldiging worden gesteld en een eerlijk proces krijgen. Als er geen bewijzen zijn, moeten de mensen worden vrijgelaten. Ook moeten ze niet gemarteld worden en moeten hun ondervragers ter verantwoording kunnen worden geroepen als dat wel gebeurt.

Onze zorg is niet alleen de behandeling van deze gevangenen door de Amerikaanse autoriteiten. Op dit moment vechten Nederlandse soldaten met de Amerikanen in Afghanistan. Wij lezen enkel over de aantallen mensen die wij doden en vermoeden dat we de gewonden dus ook doden en geen krijgsgevangenen maken. Dit baart ons grote zorgen. Maar zelfs als we wel krijgsgevangenen zouden maken en hen aan de regering van de mevrouw Ames overdragen, hoe zouden ze dan worden behandeld?

Het is niet de bedoeling om de gang van zaken van het consulaat te hinderen of om iets kapot te maken of om agressieve dingen te roepen. Het is enkel de bedoeling om een spandoek vast te houden met de tekst 'Shut Down Guantáanamo'.
[via Omslag en noodsite].


Powered by Greymatter