Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/25/2006: "Deens Ungdomshuset dankt voor internationale steun"

Het met ontruiming bedreigde jongerencentrum Undomshuset in het Deense Kopenhagen heeft een dankbrief gepubliceerd voor iedereen die kwam om steun te betuigen.
Ungdomshusetbanner (18k image)
Ook de in diverse landen gehouden solidariteitsacties hebben de Denen een hart onder de riem gestoken, zo blijkt.
Klik op meer voor de verklaring.

Er ontstonden rellen toen de politie een demonstratie voor het behoud van Ungdomshuset trachtte te stoppen. Samen met honderden vrienden hebben we terug gevochten. Hoewel elke politicus in de stad de schermutselingen veroordeeld heeft, is de lokale, nationale en internationale steun groter dan ooit.

Bijna 300 mensen werden gearresteerd, zowel lokale als bezoekende activisten. De meeste Denen werden de volgende dag vrij gelaten. Buitenlanders werden drie dagen onder een speciaal regime vastgehouden. Drie mensen kunnen maximaal twee weken vast zitten. Ongeveer 20 buitenlanders wachtten op uitzetting.

Sinds de demonstratie op zaterdag hebben er veel solidariteitsacties plaatsgevonden. Demonstraties, graffiti-acties, spandoeken, steunbrieven en andere acties in vele landen. Duitsland, Noorwegen, Nederland en Ierland om er enkele te noemen.

Bedankt dat jullie hier waren op het moment dat we jullie nodig hadden. We vinden onszelf zeer bevoorrecht met zo’n uitgebreide familie als jullie. We hebben erg lang geprobeerd met de politici te onderhandelen, we zijn dialogen aangegaan en hebben vreedzame demonstraties gehouden. Ons deel was leugens, onwetendheid, politiegeweld, onrechtmatige arrestaties, gevangenschap en uitzetting. Jullie hebben ons geholpen de politici te laten zien dat wij in tegenstelling tot hen geen onzin verkopen en valse beloftes maken. Er was gesteld dat we bereid waren om voor ons pand te vechten en het schijnt nu tot hun dikke schedels door te dringen dat de komende ontruiming geen vreedzame zal zijn.

De politie heeft geleerd dat ons soort zich niet door slaag laat onderwerpen. Hun brute optreden zal onze strijdlust niet in het minst temperen.

Het spijt ons dat sommigen onder jullie gewond zijn geraakt, opgesloten zijn en uitzetting te vrezen hebben. Gevangenschap van mensen die zich bewust zijn van de betekenis van vrijheid betekent dat er inderdaad een hoge prijs voor moet worden betaald. Jullie hebben echter met jullie inzet, jullie bloed en jullie vasthoudendheid Ungdomshuset tot jullie pand gemaakt. Elke keer als jullie hier terug zullen keren, zal je welkom thuis geheten worden.

Tot degenen die solidariteitsacties, demonstraties en concerten in hun eigen omgeving hebben georganiseerd, zeggen we onze hartelijke dank. Jullie hebben ons meer kracht gegeven om de strijd voort te zetten. We zijn trots om deel uit te maken van een netwerk die immer de moed heeft om op te staan tegen de heersende elite.

We zien jullie op de barricades!
Ungdomshuset zal niet opgeven!

22 december 2006

http://ungdomshuset.info/


Powered by Greymatter