Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/23/2006: "Honderdste demonstratie tegen de Muur van Apartheid in Bilin"

Op vrijdag 22 december vond in het Palestijnse dorp Bil'in de honderdste wekelijkse demonstratie plaats tegen de Muur van Apartheid die het dorp voor meer dan de helft van haar landerijen heeft beroofd.
Bilin21122006 (24k image)
Confrontatie bij de poort in het hekwerk
Naast Palestijnse dorpsbewoners, internationale activisten (waaronder dit maal Poolse en Spaanse groepen) ontbraken de IsraŽlische Anarchisten tegen de Muur die nimmer een demonstratie hebben overgeslagen, ook dit maal niet.
Klik op meer.

De IsraŽlische anarchisten werden, terwijl ze wachtten op hun vervoer naar het dorp gesnapt door een gepantserde en bewapende legervoertuig die hen sommeerde terug naar IsraŽl te gaan. Dit omdat het gebied waarin zij zich bevonden een gesloten militaire zone zou zijn en dus verboden gebied zou betreffen. Ze weigerden evenwel te vertrekken.

Ondanks het bewolkte weer kende de wekelijkse tocht meer deelnemers dan voorafgaande weken. De demonstratie kende het gebruikelijke verloop. Rond het middaguur vertrok de stoet voor de tocht van een kilometer door de olijfgaarden naar het punt in het hekwerk waar zich een doorgang bevindt. Daar stonden grenstroepen geposteerd met wie de verbale confrontatie werd gezocht waarop het nodige duw- en trekwerk ontstond.

Activisten die aan het prikkeldraad rond het hekwerk begonnen te trekken (de middelste draad staat onder stroom) werden weggeduwd. Er werd een geluidsbom gegooid door de soldaten.

Ondertussen vuurden soldaten in het dorp traangas en rubberkogels af op stenengooiende kinderen en jongeren. Vier kinderen moesten voor behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis in Ramallah.

Voor fotoís zie hier.


Powered by Greymatter