Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/21/2006: "Twee Barcelona anarchisten moeten voor rechter verschijnen"

De twee anarchisten uit Barcelona (Ruben en Ignasi) die eerder dit jaar geruime tijd vast zaten moeten op 11 januari voor de rechter verschijnen.
engax1 (13k image)
Tegen hen beiden wordt maar liefst zeven en een half jaar celstraf geŰist alsmede een boete van 27.000 euro vanwege brandstichting.
Klik op meer.

Ze werden gearresteerdop 9 februari van dit jaar op verdenking van het plaatsen van een brandbom bij een organisatie die werk voor gevangenen regelt (Centre d'iniciatives per la reinserciˇ) en brandstichting een 'Caixa de Sabadell' cash point. Ignasi verbleef twee maanden in voorarrest en Ruben vijf maanden voordat ze op borgtocht werden vrijgelaten.

De anarchistische beweging in Barcelona beschouwt de rechtszaak als een aanval op de beweging. Ze baseert zich op uitspraken die de Catalaanse politie (Mossos d'Esquadra) deed tijdens de verhoren van het tweetal. "Het kan ons niet schelen waar we jullie van beschuldigen, maar het gaat ons om de anarchistische strijd in Barcelona." Daarbij speelde ook een bomaanslag tegen het Italiaanse Culturele Instituut in Barcelona in 2005 een rol, een actie die uit solidariteit met de vervolgde Italiaanse anarchisten werd geplaagd.

Beiden dienen dus als afschrikwekkend voorbeeld veroordeeld te worden waarmee de beweging wordt ge´ntimideerd. De anarchisten in Barcelona menen dan ook dat een krachtige politieke strijd tegen deze repressie van het grootste belang is. In de stad staan acties gepland op 28 en 29 december alsmede op
4 en 11 januari. Opgeroepen wordt ook in andere landen solidariteitsacties te voeren tegen Spaanse belangen, ambassades e.d.

Spaanstalige informatie vind je hier.


Powered by Greymatter