Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/20/2006: "Solidariteitsacties met gevangen anarchisten in Griekenland"

Anarchisten in de Griekse steden Athene en Thessaloniki roeren zich momenteel met solidariteitsacties met gevangen Griekse anarchisten waaronder Tarasios Zadorozni, die sinds 29 november in hongerstaking is en op 10 december naar het ziekenhuis is overgebracht.
Griekenland001 (16k image)
Afgelopen weekend trok een groep van 80 motorrijders naar het huis van de Griekse minister van Justitie Anastassis Papaligouras in Neo Psychico (Noord Athene) om zijn huis te bekladden en leuzen te roepen.
Klik op meer.

De groep spoot anti-regeringsleuzen op het huis van de minister. Papaligouras bestempelde de actie als terroristisch en verklaarde niet op de bedreigingen in te zullen gaan. Twee mannen werden naderhand in verband met de actie gearresteerd.

De anarchisten reageerden onmiddellijk op deze verklaring. Dezelfde nacht werden acht banken in Athene in de as gelegd met behulp van vloeibare gasgranaten en brandbaar materiaal. In twee gevallen waren ze zo aardig de buren te waarschuwen hun nabij geparkeerde auto’s te verwijderen alvorens de banken in brand te steken.

In Thessaloniki raakten tientallen anarchisten slaags met de politie nabij de Aristoteles Universiteit en gooiden zo’n 50 brandbommen tegen een regeringsgebouw. De politie meent dat de acties verband houden met de arrestatie van een 21-jarige man die verdacht wordt van het werpen van een brandbom naar politiemannen. Niemand werd naar aanleiding van deze acties gearresteerd.

In Athene viel afgelopen zaterdag een groep van tien tot vijftien anarchisten het politiebureau Papagou aan. De activisten vervoerden zich per motor die nabij het politiebureau werden geparkeerd. Te voet werd het bureau vervolgens genaderd waarna twee rookbommen naar binnen werden gegooid om verwarring te zaaien. Tientallen brandbommen zorgden er voor dat drie politiewagens en een motor vernietigd werden. Het was een goed georganiseerde actie die de politie volkomen verraste. Arrestaties vonden dan ook niet plaats.


Powered by Greymatter