Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/20/2006: "Nog een verloren oorlog..."

..een tip van ..eh.. Bush Doctor...


270px-Cannabis_sativa (42k image)

Klik op meer

1) Marihuana is het grootste handelsgewas in de Verenigde Staten, het levert meer op dan tarwe en maïs tezamen. Conservatieve prijsschattingen komen op een waarde van de binnenlandse productie uit van 35,8 miljard dollar. Er zijn 56,4 miljoen buiten verbouwde henneppplanten en 11,7 binnenshuis gekweekte planten (die 4,1 miljard dollar waard zijn).

2) De top-10 marihuana producerende staten zijn Californië, Tennessee, Kentucky, Hawaii, Washington, North Carolina, Florida, Alabama, West Virginia en Oregon. Vijf staten (Californië, Tennessee, Kentucky, Hawaii en Washington) hadden een marihuanaoogst die meer dan een miljard dollar waard waren.

3) Ondanks intensieve bestrijdingsacties is de binnenlandse productie van marihuana de laatste vijfentwintig jaar vertienvoudigd van duizend ton naar tienduizend ton, volgens federale schattingen.

4) Marihuana is het belangrijkste handelsgewas in twaalf staten, een van de drie belangrijkste handelsgewassen in dertig staten en hoort in 39 staten bij de vijf belangrijkste handelsgewassen. De binnenlandse marihuanaoogst is groter dan die van katoen in Alabama, belangrijker dan druiven, groenten en hooi tezamen in Californië, groter dan de pindaoogst in Georgia, en groter dan de oogst aan tabak in South en North Carolina.

5) Tussen 2001 en 2005 zijn bij uitroeiingsprogramma's door de federale overheid en op staatsniveau gemiddeld 33.033 teeltplaatsen in de volle grond en gemiddeld 2701 kwekerijen binnenshuis per jaar vernield. Tussen 1982 en 2005 heeft de Drug Enforcement Administration’s Domestic Cannabis Eradication/Suppression Program (DCESP) meer dan 103 miljoen gekweekte hennepplanten vernield, een gemiddelde van 4,3 miljoen per jaar over de genoemde periode.

6) De vertienvoudiging van de productie in de afgelopen vijfentwintig jaar en de verspreiding van de teelt naar ieder deel van het land toont aan dat marihuana een beslissend en niet weg te denken deel is geworden van de nationale economie. Het mislukken van de intensieve uitroeiingsprogramma's wijst er op dat het nu echt tijd is serieus te overwegen marihuana te legaliseren in de Verenigde Staten.

Bron: Drugscience.org


Powered by Greymatter