Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/16/2006: "Anarchisten neergestoken in St. Petersburg"

Twee anarchisten zijn op 10 december j.l. neergestoken in het Russische St. Peterburg toen de groep waarin ze zich bevonden werd aangevallen door een groep van twintig neo-nazi’s.
komsomolskaya (34k image)
Anti-fascistisch spandoek in Rusland
De groep van zeven anarchisten moest vluchten toen ze nazi’s op hen in begonnen te stekken.
Klik op meer.

De meeste nazi’s waren gemaskerd toen ze de groep anarchisten aanviel. Daarbij riepen ze de leuze ‘Rusland Voorwaarts’. Hoewel de anarchisten zich hevig weerden tijdens de aanval moesten ze de benen nemen toen de nazi’s messen trokken. De minderjarige M.V. liep daarbij verschillende steekwonden op waarbij een nier beschadigd raakte. Hij bevindt zich in het ziekenhuis Raufus. De andere anarchist is er veel erger aan toe en is overgebracht naar het ziekenhuis Aleksandrovsky.

Tot zover het bericht van het Engelstalige deel van de website van de Russische anarchistische organisatie Avtonom (Autonoom).

Dezelfde dag meldde dezelfde website dat op 3 december een groep van 30 gemaskerde nazi’s acht deelnemers aanviel van een anti-oorlogscomité die net terugkeerden van hun wekelijkse picket tegen de koloniale en militaristische politiek van het Russische bewind. Hoewel de nazi’s bewapend waren met stenen en flessen, slaagden de belaagden erin de aanval af te slaan waarop de nazi’s afdropen. Eén nazi moest met serieuze verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

Vermoed wordt dat deze nazi’s gelieerd zijn aan de DPNI (Beweging tegen illegale migratie) gezien de commenatren op de website van deze organisatie.

In Rusland en met name in St. Petersburg vinden regelmatig confrontaties tussen anarchisten en gewelddadige nazi's plaats. Vorig jaar november leidde dat tot de moord op Timoer Katsjarava.

1 Reactie


somber wink blozen

zei: bolus op 09/01/2007 om: 15:45u


Powered by Greymatter