Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/15/2006: "Hongerstakende Griekse anarchist naar ziekenhuis overgebracht"

De Griekse anarchist Tarasio Zadorosni die sinds 29 november in hongerstaking is gegaan, is afgelopen zondag (10 december) naar het ziekenhuis overgebracht.
italian_embassy (25k image)
Protestactie bij de Italiaanse ambassade in Athene vanwege de dood van Carlo Giuliani in Genua 2001
Zadorosni is één van de drie jonge arrestanten die zijn opgepakt op beschuldiging van deelname aan de rellen op 6 mei tijdens het Europees Sociaal Forum dat in Athene werd gehouden.
Klik op meer.

Naast Zadorozni is ook één van de arrestanten namelijk Gerasimos Kyriakopoulos sinds 7 december in hongerstaking gegaan. Alle pogingen om in beroep werden afgewezen en daarom eisen ze nu hun vrijlating. Tarasios eist de onvoorwaardelijke vrijlating van zichzelf en zijn mede-aangeklaagden alsmede het laten vallen van de zaak die tegen loopt.

Afgelopen zondag is Zadorosni naar het gevangenisziekenhuis overgebracht. Hij was toen 12 dagen in hongerstaking. Hij zit al vast sinds 6 mei van dit jaar toen hij werd gearresteerd door de politie tijdens een demonstratie die plaatsvond in het kader van het Europees Forum in Athene. Voor dezelfde zaak werden ook Kyriakopoulos en een jong meisje gearresteerd.

Gerasimos Kiriakopoulos liet afgelopen week in een brief weten dat hij door de oproerpolitie willekeurig was gearresteerd samen met vijf lotgenoten op een moment dat er van ongeregeldheden absoluut geen sprake was. Hij kreeg een verklaring van de politie ter ondertekening voorgehouden met valse beschuldigingen (zoals het bezit van 50 explosieven en moord met voorbedachten rade!) die zouden zijn begaan op een plek waar hij niet eens was gearresteerd.

In een vorige week door Zadarosni geschreven brief staat dat ook hij op grond van valse beschuldigingen vast wordt gehouden en dat hij vast besloten is zijn strijd voort te zetten. Hij riep op tot solidariteit met hem en zijn medegevangenen

Tarasio Zadorosni is door zijn hongerstaking al zeven kilo afgevallen.

De Griekse anarchistische beweging heeft zich inmiddels om de zaak bekommerd en publiceert regelmatig op Indymedia Athene over de stand van zaken.


Powered by Greymatter