Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/12/2006: "Griekse anarchisten solidair met immigranten en vluchtelingen"

Afgelopen zaterdag (9 december) demonstreerden in de Griekse hoofdstad Athene zo’n 700 anarchisten uit solidariteit met immigranten en vluchtelingen.
Athene091206 (15k image)
De tocht voerde naar het politiebureau waar illegale immigranten worden vastgehouden.
Klik op meer.

Ne een jaar van bijeenkomsten, discussies en debatten is binnen de anarchistische beweging in Griekenland een georganiseerde strijd gegroeid die opereert onder de noemer ‘Gecoördineerde Actie van anarchisten en anti-autoritairen in solidariteit met immigranten en vluchtelingen’.

De belangrijkste leuze van de demonstratie was “Geen papieren, geen naties, geen staten, geen landen, geen uitbuiting”.

Voor de Griekse anarchisten vormen ‘papieren’ oftewel de officiële documenten in de vorm van identiteitsbewijzen een centraal punt in de discussie. Deze papieren vormen het belangrijkste middel tot segregatie tussen ‘legale’en ‘illegale’ immigranten. Andere aandachtspunten in deze discussie zijn de concentratiekampen, de driedubbele uitbuiting van vrouwen (op basis van klasse, sekse en nationaliteit), de afgedwongen integratie van immigranten en de relatie van de anarchistische beweging met immigranten.

De bereidheid om met elkaar deze strijd aan te gaan overwon tot dusver de bestaande verschillen in benadering over deze vragen en leidde inmiddels tot een vijftal van dergelijke acties in Griekenland.

Foto’s van de demonstratie vind je hier.

4 Reacties


Op een Grieks paspoort staat ook het geloof dat je hebt vermeld. Maar of dat deel uitmaakt van de migrantendiscussie, dat zou ik zo Ă©Ă©n, twee, drie niet weten.

zei: Francisco Ferrer op 13/12/2006 om: 14:27u

Wat F.F. schrijft is juist, en het is een merkwaardige erfenis van het Ottomaanse Rijk. (Ook in Turkije wordt godsdienst trouwens geregistreerd in persoonsbewijzen). Zo is de belangrijke maar officieel niet-bestaande "autochtone" moslimminderheid (gevormd door Turken, Albanezen, Pomaken en Roma) gemakkelijk te traceren.

zei: Prul op 13/12/2006 om: 20:34u

Test

zei: Bolus op 22/12/2006 om: 21:56u

Test IE

zei: Bolus op 22/12/2006 om: 21:58u


Powered by Greymatter