Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/09/2006: "'Stop Deportaties'-activisten naar de rechter"

Op donderdag 14 december, om 13.30 uur, moeten negen mensen die bij verschillende acties bij de Rotterdamse bajesboten waren opgepakt, voor de Rotterdamse politierechter verschijnen.
41183 (24k image)
Foto gemaakt door Rob Huibers tijdens de 4e Stop Deportaties actie, 6 oktober 2006
Aan deze oproep geven de negen graag gevolg: om de misdadige praktijk van het opsluiten van mensen zonder papieren aan te klagen!
Klik op meer.

GEEN MENS IS ILLEGAAL! STOP DE HEKSENJACHT! STOP DEPORTATIES!

Op 26 juni, 31 juli, 4 september en 6 oktober vonden blokkade akties bij de Rotterdamse bajesboten plaats (zie helemaal onderaan voor links naar verslagen). Bij deze akties ketenden mensen zich aan toegangshekken vast, en beklommen de voorste boot en loopbrug. De akties eindigden steevast, met lock ons nog om, gedurende een aantal uren of dagen in de logeerkamers van bureau Marconiplein.

BRANDWEER

Om de akties te breken, liet de brandweer zich telkens weer misbruiken, en gebruikte ook zelf geweld. In beantwoording op de brief die werd gestuurd hierover, stond (vrij vertaald) dat het de taak van de brandweer was om de politie te helpen.

BAJESBOOTBEWAKERS

Bij de tweede aktie is een aktivist in handen van bajesboot bewakers gevallen en in elkaar geslagen, zowel buiten als in de cel. Resultaat; gebroken hand en gekneusde pols. Bij de derde en vierde aktie prikten en sloegen bewakers met wapenstokken en trachtten touwen van klimmers door te snijden. Ook werd gedreigd dat een volgende die in hun handen zou vallen er erger aan toe zou zijn dan de eerste. Het zegt veel over de ellendige omstandigheden waaronder de mensen in die boten opgesloten zitten!

RESPONS OP DE BOTEN

Tijdens de akties lukte het om kontakt met gevangenen te leggen. Gebons en roepen is elke keer vanuit de boten te horen in reactie op het scanderen van leuzen. Soms lukt het even te praten. Zo bevestigde in juli een gevangene dat er op dat moment een aantal mensen in hongerstaking waren. Later zou bekend worden dat de hongerstaking was beŽindigd: daar zorgen bewaking en directie van de boten wel voor; met dreigementen, isoleer, en geweld.

POLITIE

De politie van bureau Marconiplein liet zich ook van haar meest adequate kant zien: door mishandeling en bedreigingen tijdens akties en op het bureau, zoals trekken en draaien aan armen, dreigen om lock-ons (door de brandweer) open te laten slijpen zonder koeling ("straks gaat je hand eraf,") en dreigen met het gebruik van pepperspray indien mensen lock ons niet zouden loslaten.

JUSTITIE

Nu is justitie aan de beurt. In de meeste gevallen luidt de aanklacht het niet opvolgen van een bevel en/of lokaal- of erfvredebreuk. In het geval van de vierde aktie is tegen de mensen in lock-ons vernieling (in vereniging) ten laste gelegd. Niet omdat zŪj iets vernield hebben, maar omdat de brandweer dat heeft gedaan: die hebben namelijk het hek opgeknipt.

BLOKKADES GAAN DOOR!

Dit alles is in het geheel geen reden om de blokkade acties te staken. Integendeel, want wat aktivisten ook overkomt, het zal nooit zo erg (kunnen) zijn of worden als hetgeen onschuldige migranten die zomaar ineens kunnen verdwijnen overkomt.

Zolang mensen die een beter bestaan zoeken worden opgesloten, zullen er blokkade akties zijn.

Zolang grenzen verder blijven opengaan alleen voor financieel gewin van bedrijven, overheden en naties, ten koste van mensen die hier het slachtoffer van worden en voor wie de muren juist hoger worden opgetrokken, zullen er akties zijn.

Zolang nationalisme en populisme hoogtij vieren en vreemdelingenhaat als een vloedgolf over immigranten wordt uitgestort, zullen er mensen zijn die zich hiertegen verzetten.

VERDER DUS
Werkgroep Stop Deporaties blokkeerde de afgelopen maanden de poorten van Schiphol Oost, en de in aanbouw zijnde bajes in Alphen aan de Rijn. De rechtzaken (want dit is nog maar de eerste) zijn voor de aktivisten een podium voor meer protest.

KOM OOK!
Laat zien en horen hoe je erover denkt, want het is de Neederlandse overheid, het is de vertegenwoordiging van Fort Europa, die ergens schuldig aan is en aangeklaagd dient te worden: schending van mensenrechten, mishandeling, gijzeling, moord, aanzetten tot haat.

DE ZITTING begint om half twee, en zal de hele middag in beslag nemen. Wil je dit stuk theater niet missen en vanaf het begin meemaken, zorg dan dat je er rond kwart over 1 bent.

PLAATS VAN HANDELING: rechtbank Rotterdam, tegenover de Erasmusbrug op de Kop van Zuid, Wilhelminaplein 125.

GEEN MENS IS ILLEGAAL! STOP DE HEKSENJACHT! STOP DEPORTATIES!

1e aktie/1st action: http://www.indymedia.nl/nl/2006/06/37336.shtml
2e aktie/2nd action: http://www.indymedia.nl/nl/2006/07/38016.shtml
3e aktie/3rd action: http://www.indymedia.nl/nl/2006/09/38656.shtml
4e aktie/4th action: http://www.indymedia.nl/nl/2006/10/39340.shtml

E-Mail: stopdeportaties@yahoo.com
Website: http://stop_deportaties.mahost.org/


Powered by Greymatter