Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/05/2006: "Niet alleen voor GroenFront!"

Wachtend op een winddoorlatend station (rookverbod! gezond!) op de trein die "oveh ongevea een kwahtiea binnenkomt" lees ik het hier afgebeelde boek. Je leest wat af op stations, in treinen en bussen. Zeg, ik ga verder niet in op dit boek, dat gebeurt elders wel - echter een wrevel gevolgd door een knuffel als advies.

465-400x400 (10k image)

Klik op meer

De Schinveldse boombewoners v/m van bijna een jaar geleden ondervonden hartelijke fourage van mensen uit het dorp. Een vriendelijke dorpsbewoner ging in het bos frikandellen bakken voor de bomelingen. Die waren boos. Zij waren vegetariërs, zoniet veganisten. Niks koeiemelk, sojamelk willen wij. En al helemaal geen frikandellen.

Een gegeven paard (letterlijk, want paard is het hoofdbestanddeel van frikandellen) in de bek kijken, foei. En wel volop wijn en bier drinken, want dat is veganistisch verantwoord.
Nou, mooi niet. In wijn wordt dierlijk eiwit gebruikt om de gisting te versnellen. En in bier wordt varkensmaag of vis verwerkt, voor het schuimen, of voor de helderheid - en soms ook die dierlijke eiwitten voor de gisting. Het hangt nogal sterk af van wat voor wijn of bier je drinkt, of het vegetarisch (veganistisch) verantwoord is. De euroknaller van Joop Van Om De Hoek hoort zeker niet bij het lijstje verantwoorde dranken [doorklikken op site].
Maar ja, de Beweging en Geheelonthouding - da's lang geleden...
(Ik zit nu aan het bananenbier - nee, geen idee of het verantwoord is).

2 Reacties


Vin'k wel zielig voor de banaan. Zit er overgens alchohol in en smaakt dat bier een beetje? cool eh?

zei: Bolus op 06/12/2006 om: 17:15u

Licht alcoholisch, aan de zoete kant. Een soort limonade voor op het terras, bij uitstek geschikt voor de warmste Sinterklaasavond sinds mensenheugenis. In het zelfde genre: kokosbier (smaakt naar santen).

zei: Prul op 06/12/2006 om: 20:13u


Powered by Greymatter