Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

12/02/2006: "Geslaagde Anarchistische Boekenmarkt in Utrecht"

Enkele honderden mensen bezochten vandaag in De Kargadoor in Utrecht de jaarlijkse Anarchistische Boekenmarkt.
AnarchistischeBoekenmarkt2006ClassWar (15k image)
De vlag van Class War aan de gevel van De Kargadoor
Voor het eerst viel het inhoudelijk programma van de Boekenmarkt samen met die van het Festival 2.dH5 die dit weekend voor de tweede maal plaatsvindt in de Domstad.
Klik op meer.

Op de Boekenmarkt brachten gewoontegetrouw tal van boekwinkels, uitgeverijen en groepen hun spullen aan de man en vrouw. Mede door de kleinschaligheid van De Kargadoor die de markt voor de tweede maal onderdak bood, kenmerkte de dag zich wederom door een toffe sfeer. het weerzien met tal van bekenden draagt daar uiteraard aan bij.
AnarchistischeBoekenmarkt2006IMG_0384 (37k image)

Uitgeverij De Vooruitgang zorgde dit jaar voor een primeur met de tweede druk van Spaans Dagboek van Arthur Lehning die in samenwerking met Stichting Ithaka is uitgegeven. Het oorspronkelijk in 1996 verschenen boekje dat over de avonturen van Lehning verhaalt tijdens de Spaanse revolutie (1936-1939) is geactualiseerd aan de hand van sindsdien verschenen literatuur. Het boek kost 17,50 euro en is verkrijgbaar bij Atheneum boekhandel en het Fort van Sjakoo in Amsterdam en de Rooie Rat in Utrecht.
AnarchistischeBoekenmarkt2006IMG_0392 (32k image)
De stand van De Vooruitgang en De Kelderuitgeverij

Ook het nieuwe nummer van Buiten de Orde (herfst 2006) was juist gereed gekomen en rook nog vers naar inkt. Naast een aantal artikelen over het zogeheten anarcho-primitivisme viel mij vooral een bijdrage van Rymke Wiersma op die handelt over de zorg voor haar dementerende vader en pleit voor verscheidenheid zo niet individualisering van de ouderenzorg in het algemeen.

De Anarchistische Groep Amsterdam verraste met een nieuwe sticker waarop als tekst staat vermeld 'Buitenlanders, alsjeblieft laat ons niet alleen met de Nederlanders' (Voor een wereld zonder nationalisme, racisme & grenzen).
AnarchistischeBoekenmarkt2006IMG_0385 (36k image)

Behalve boeken heeft de Boekenmarkt ook andere spullen te bieden zoals de shirts en sweaters van Silly Screens. De altijd hoffelijke heren van Class War brachten dit maal verzamel CD's met zich mee met veel anarcho-punk uit de jaren tachtig en dat voor spotprijzen. En of we niet ook hun gratis stickers mee wilden nemen?

Kortom ook deze achtste editie van de Anarchistische Boekenmarkt mag als zeer geslaagd gelden! (En laat ik dan niet de Kitchen Punx vergeten die weer zorg droegen voor uitstekende hapjes en een lekkere warme maaltijd!)

1 Reactie


Mooi gebeuren, de boekenmarkt!

Bijzonder dat er alleen al zo'n plek is om elkaar te ontmoeten.

Toch even een minpunt melden: wat doet een Class War vlag aan de gevel?
Ik heb nooit begrepen wat er anarchistisch is aan Class war, net zomin als aan het verheerlijken van geweld, zoals deze organisatie mi. doet.

Ik zie liever geen vlag dan één die indruist tegen wat voor mij anarchisme is.

Groeten,

Menno
Utrecht

zei: menno op 09/12/2006 om: 23:59u


Powered by Greymatter