Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/26/2006: "Fort Pannerden herkraakt"

Onderstaand een verhaal van fortpannerden.nl, afgesloten op het ogenblik van plaatsing. Wordt vervolgd.

BrugleggendeLeopardMetME.0 (16k image)
Ontruiming 7 november jongstleden

Klik op meer

Vandaag, 25 november 2006, om 21.15u werd, met de steun vaneen 80-tal krakers en activisten vanuit het hele land, Fort Pannerden opnieuw in gebruik genomen door de bewoners. Op dinsdag 7 en woensdag 8 november werden ze door de politie en de Koninklijke landmacht ontruimd. De officiƫle reden die gegeven werd voor de ontruiming was "onbewoonbaarheid", dit terwijl de gemeente het Fort wel wil laten bewonen door antikrakers.
Fort Pannerden werd gekraakt op 12 juni 2000, de bewoners restaureerden het Fort en zorgden ervoor dat het niet ging verkrotten. Ze zetten zich in voor het natuurgebied waarin het Fort ligt en maakten het toegankelijk voor publiek en organiseerden er kleinschalige activiteiten.

09.30u:Sedert 21.15 is Fort Pannerden weer in handen van de krakers.
Een kleine groep was voorop gegaan om poolshoogte te nemen, al spoedig volgde de rest, zo'n 80 mensen, die zijn nu binnen in het Fort en de ingang wordt gebarricadeerd. Er komen nog steeds mensen aan.
De drie bewakingsagenten die aanwezig waren zijn hals over kop vertrokken. Een aantal buurtbewoners kwam kijken wat er aan de hand was en die vinden het best dat de krakers terug zijn. Er is nog geen politie gesignaleerd.
21.46u: Er zijn net twee agenten aangekomen bij de dijk, die vinden het helemaal niet leuk.Zo werd een fotoverslaggever gesommerd om onmiddelijk op te houden met foto's maken. Er zijn zo'n 25 mensen buiten bij de dijk en een 60 tot 70 mensen zijn binnen bezig met verder barricaderen. De twee agenten komen niet voorbij het groepje van 25 en hebben er dus ook geen idee van wat er binnen gebeurd. Er komen steeds meer buurtbewoners kijken vanop een afstandje.
22.19u: Er is een tweede politie-auto aangekomen en alweer vertrokken, de twee agenten die eerst aankwamen zijn wat rustiger geworden en lopen nu met zaklampen door de weilanden, maar echt in de buurt van het Fort komen ze niet. Er staat een barricade van pallets en een caravan bij het begin van de dijk, je kan de "oprit" naar het Fort dus niet met een auto op. Een tweede hekken staat voor de ophaalbrug. Inmiddels staat er weer een vuurton op het dak als een baken om de buurt te laten weten dat de bewoners weer "thuis" zijn. De sfeer is goed en strijdbaar. Zoals een bewoner tegen de agenten zei "We zijn weer binnen en daar kunnen jullie niks aan doen, haal het leger er maar weer bij als jullie ons eruit willen hebben". Inmiddels is ook de reguliere pers aangekomen.
22.32u: De ophaalbrug doet het weer en werd onmiddelijk opgehaald, de sfeer is uitgelaten, de krakers laten de sirenes afgaan.
22.42u: Er zijn weer twee politie-autootjes aangekomen, die blijven een eindje verderop staan en houden de boel in de gaten. Het lijkt er niet op dat ze meer gaan doen dan de zaak goed in het oog houden.
23:23u: Er komt steeds meer reguliere media aan. De buurtbewoners hebben even met elkaar overlegd en hebben een standpunt bepaald over de herkraak, ze wille absoluut geen herhaling van de militaire ontruiming eerder deze maand. Ze zijn van plan de gemeente erop aan te spreken en willen dat er dit keer op een behoorlijke manier met de krakrs gepraat wordt, zonder wurgcontract.
De spullen van de bewoners liggen nog allemaal in het fort, opengehaald, doorzocht en stukgemaakt. In tegenstelling tot wat de gemeente gezegd had is er helemaal niet zorgvuldig met hun spullen omgegaan en was het helemaal niet de bedoeling die terug te geven, ze zouden waarschijnlijk binnenkort een container ingeveegd zijn.
01:10u:Er is weer meer politie aanwezig, die staat om de hoek, een beetje verdekt opgesteld. de politie heeft problemen met de eerste barrikade, omdat die op de openbare weg staat. Er komst steeds meer corporate media aan, die worden momenteel rondgeleid door het Fort. Er zijn nog steeds wat buurtbewoners aanwezig, al is een deel inmiddels weer naar huis vertrokken.

10 Reacties


Tekst is van indymedia, en mag uiteraard elders gepubliceerd worden. (Bronvermelding wordt wel gewaardeerd)

Veel dank aan devrije voor het wederom aandacht besteden aan het fort.

Reguliere media melden inmiddels dat politie zeker zal ingrijpen, de vraag is alleen wanneer en met hoeveel machtsmisbruik het dit keer gepaard zal gaan.

zei: admin fortpannerden.nl op 26/11/2006 om: 01:46u

Wat een vette actie!!!
Ik kwam moe thuis maar ben nu weer helemaal hyper! wowowow.

De prijs voor de beste kraakgroep van november gaat met vlag en wimpel naar het Fort

oke oke oke oke

zei: jo! op 26/11/2006 om: 05:03u

WELKOM THUIS!!!
kreeg vannacht al een
sms van Arnoud..
Jammer dat ze zo grof
met jullie spullen zijn
omgegaan. Laat zien dat
dat je het anders kunt.
Fijne tijd..
Groetjes, Loes
(moeder van Puk)

zei: Loes van der Wegen op 26/11/2006 om: 10:23u

oke oke oke
het staat nu 1-1
laat die mensen daar toch zitten niemand heeft er toch last van.
smile smile smile

zei: Fred op 26/11/2006 om: 11:44u

yes netjes mensen!

HET FORT LEEFT~

succes de komende tijd en hou vol!

zei: mrij op 26/11/2006 om: 22:57u

Beste mensen van Fort Pannerden,

Gefeliciteerd met de herkraak.
Het is zeer belangrijk dat er ruimte voor sociale en low budget projekten komen.
Na de huurexplosie volgt een kraakexplosie.
Dit werkt de regering en huiseigenaren zelf in de hand.
Gooi het kraakverbod maar in de plee!
Geweldig die steun uit de buurt ik hoop dat ze het flink moeilijk krijgen en dat ze moeten stoppen met ontruimen.

Stop de politiestaat, in de politiek en op de straat!!!

Veel succes met de herkraak.

zei: Dj van MovingRadio op 27/11/2006 om: 02:34u

te mooi deze actie big grin

Heel veel sterkte mensen in het ford! Vecht voor je recht!

(Volgens mij wordt dit weer een spannende match razz)

zei: charlie op 27/11/2006 om: 15:34u

Het is wederom bewezen dat krakers extreem luie werkeloze, uitkeringstrekkers zijn die graag wentelen in hun slachtofferrol en de samenleving op kosten jagen (los van hun veelal onterechte uitkering) en tot last zijn met hun achterhaalde herkauwde idealen en waanideeen. En hou op met "in hun waarde laten" en " niet goed geinformeerd zijn" ....gaaaap

zei: Belastingbetaler op 27/11/2006 om: 15:35u

Deze trol verkeert blijkbaar in de veronderstelling dat hij uniek is als belastingbetaler. HIj zal wel niet uit zijn veilige holletje komen om te vertellen wie dit volgens hem niet doen.

zei: Prul op 27/11/2006 om: 20:57u

toffe actie oke veel succes krakers!

zei: ich op 30/11/2006 om: 11:22u


Powered by Greymatter