Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/24/2006: "Indonesische anarchisten demonstreren tegen bezoek Bush"

Zo'n 200 anarchisten demonstreerden afgelopen maandag (20 november) in Jakarta tegen het bliksembezoek dat president Bush aan IndonesiŽ bracht.
jakartaS2010113 (36k image)
In totaal waren er in de grootste moslimnatie ter wereld 10.000 mensen op de been om te ageren tegen de internationale politiek van de VS.
Klik op meer.


Bush was bezig met een achtdaagse tour door AziŽ waarbij hij gedurende zes uur ook IndonesiŽ aandeed. Hij roemde de demonstraties tegen zijn bezoek als een 'teken van gezonde democratie'. De eilandengroep wordt gezien als een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen terrorisme maar de publieke opinie is fel gekant tegen de politiek van de VS in het Midden-Oosten alsmede tegen de oorlogen in Irak en Afghanistan. Veel moslims zien dit namelijk als een strijd tegen hun overtuiging.

Volgens de Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono was het gesprek met Bush over deze onderwerpen open en soms kritisch. Wisselgeld bleek voor handen in de vorm van steun om de uitbraak van vogelgriep te bestrijden, het opzetten van een waarschuwingssysteem voor tsunami's en verbetering van onderwijs.

Er waren uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen omdat IndonesiŽ met Al-Quaida sympathiserende groepen kent. Hoewel in sommige steden studenten slaags met de politie raken bleven ernstige incidenten uit.

Demonstranten lieten op hun spandoeken niets aan duidelijkheid te wensen over: "Bush is a terrorist!" and "Go to Hell." De anarchistische demonstratie voerde naar de ambassade van de VS in Jakarta waarbij muziek aanwezig was, graffitti werd gespoten en stickers werden geplakt.
Jakarta20112006 (28k image)
Spandoek in de anarchistische demonstratie

Bron: The Independent


Powered by Greymatter