Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/24/2006: "Festival 2Dh5 komt er aan!"

Van 1 tot en met 3 december 2006 vindt in Utrecht het tweede 2.Dh5-festival plaats.
index_05 (10k image)
Het betreft een bonte verzameling presentaties, workshops en feesten uit de buitenparlementaire hoek.
Klik op meer.

Het doel van het festival (de naam verwijst naar een schaakzet waarmee je de tegenstander overrompelt) is om kennis te verspreiden en te delen over 'technieken, methoden en strategieen om de wereld te versleutelen'. Er zijn zowel hele praktische workshops als meer theoretische.

Dit keer staan drie thema's centraal: verzet tegen het asielbeleid, de komende G8-conferentie in Duitsland en het concept Directe Actie. Daarnaast zijn er bijeenkomsten over tal van andere onderwerpen, van antimilitarisme tot mediatraining en van weggeefwinkels tot zeefdrukken.

Een uitgebreid programma is te vinden op http://www.2dh5.nl Het festival begint op vrijdagavond met een bonte presentatie in Zaal Moira, waar onder andere verslag gedaan zal worden door mensen die net terug zijn uit de Mexicaanse stad Oaxaca. Vervolgens zijn er op zaterdag en zondag uiteenlopende workshops.

In de Kargadoor is op zaterdag 2 december ook de Anarchistische Boekenmarkt. Het festival sluit zondagmiddag af met een plenaire bijeenkomst in Moira en een filmavond in het ACU.

In januari 2006 werd het festival voor het eerst georganiseerd en trok toen zo'n 150 deelnemers. Meer informatie: 2.Dh5 Voorstraat 71-bis 3512 AK Utrecht e-mail: info@2Dh5.nl


Powered by Greymatter