Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/20/2006: "Israelische anarchisten bezetten militaire voertuigen in Gaza-strook"

Zo'n 25 Israëlische Anarchisten tegen de Muur hebben zaterdag 20 november in de Gaza-strook militaire voertuigen bezet om stopzetting van de oorlogsmachine te eisen.
AATW220demo181106reu (15k image)
De anarchisten hebben een tank beklommen
De anarchisten lieten foto's, spandoeken en ander materiaal zien van mensen die geslachtofferd zijn in het oorlogsgeweld.
Klik op meer.

De actie van de Anarchisten tegen de Muur vond tegelijkertijd plaats met een demonstratie van de linkse zionistische organisatie Peace Now. Terwijl sprekers in deze demonstratie het woord voerden, beklommen de anarchisten een legerplaats waar bulldozers en tanks stonden opgeslagen.

De soldaten die op wacht stonden hadden de anarchisten te laat in de gaten. Ze sommeerden hen te vertrekken wat de actievoerders weigerden. Politiemanschappen die nadien arriveerden vroegen de anarchisten zich te identificeren wat deze eveneens weigerden. Verbazingwekkend genoeg bleef nadere actie van de autoriteiten hierop uit.

Nadat de actie twee uur had geduurd en diverse mediaploegen kennis van de actie hadden genomen, maakten de anarchisten er een einde aan en keerden terug naar Tel Aviv. Eén van de belangrijkste nieuwsprogramma's in het land besteedde aandacht aan de actie op televisie.


Powered by Greymatter