Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/17/2006: "POLITICIDE extra krachtig"

img097 (47k image)
De stem zonder meester
Over enkele dagen is het zo ver: u mag die politicus kiezen om te voorkomen dat de andere politicus in de regering komt. Dat is de ruimte van de vrije verkiezingen. Maar linksom of rechtsom, u kiest uw overheerser. Binnen is het warm, wat zeurt u dan nog?

Klik op meer


In opnieuw uitgegeven teksten (La Culte de la charogne, Anarchisme, un état de révolution permanente 1897-1908, Éditions Agone, Marseille, 2006) van de Franse individueel anarchist Albert Libertad (1875-1908), treft men het volgende citaat aan. Hoewel honderd jaar oud, heeft het niet aan zeggingskracht ingeboet:

Je klaagt over de politie, het leger, de rechtbanken, de gevangenissen, de wetten, de regering, de speculanten, de bazen, de bezitters, de salarissen, de werkloosheid, de belastingen, de renteniers, het dure leven, de hoge huren, de lange uren in de fabriek, de oneindigheid van de sociale onzekerheid.

Je klaagt, maar je wil het systeem laten voortbestaan waarin je verkommert. Je komt soms in opstand, maar dat is meer om opnieuw te beginnen. Je bent kiezer, die uiteindelijk berust in wat je omringt; die via zijn stembiljet al deze ellende goedkeurt; die stemmend al die ondergeschiktheid sanctioneert.

Wat klaag je dan nog?


Powered by Greymatter