Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/17/2006: "De verkiezingen volgens YouTube"


Joepie, volgende week mogen we weer stemmen! Waarop? Het merendeel van de bevolking is er nog niet uit, en dus wordt er nog hevig campagne gevoerd. Niet alleen door partijen in het land en op TV, maar ook door de partijen en hun aanhangers op internet. Vooral op YouTube levert dat hilarische filmpjes op.

Klik op meer

Een uurtje surfen op internet levert aardig wat interessant materiaal op dat de kiezer naar de stemcomputer moet bewegen volgende week, en dan het liefst op een bepaalde partij moet laten stemmen. En er zitten een aantal leuke filmpjes tussen. Al zijn ze niet allemaal even origineel. Het filmpje van de Partij voor de Dieren heeft simpelweg de aflevering "Coby" van de populaire Villa Achterwerk-serie Loenatik gebruikt voor hun campagne. Toch leuk om die weer eens terug te zien, immers wel een van de leukste afleveringen van de serie. Maar of de boodschap 'je moet wel gestoord zijn om zo van dieren te houden' de juiste is? Dan hebben ze het met de animatie van Urbanus toch beter gedaan.

Maar dan Geert Wilders. Wellicht niet zo grappig als Urbanus, maar met zijn optreden bij De Lama's komt hij toch al een heel eind. Laten we hopen dat hij in politiek bedrijven beter is dan in het Moordspel...

Maar tussen die filmpjes die je aan moet sporen op partijen te stemmen, zitten vooral heel erg veel filmpjes die je aan moeten sporen op bepaalde mensen vooral nìet te gaan stemmen. Zoals op Rita Verdonk en natuurlijk op Balkenende, Balkenende, Balkenende.

Maar er zijn ook niet-partijgebonden filmpjes. Het gezicht van Kabinet Balkenende schotelt de kiezer niet specifiek één partij voor, maar roept op toch vooral links te kiezen (en gebruikt daar een van de weinige leuke smartlappen voor). Maar er zijn natuurlijk ook mensen die de hak nemen op het sex-appeal van Wouter Bos en politiek links maar één grote orgie vinden.

Nouja, wie weet laat je je wel beínvloeden door die filmpjes. Misschien ook niet. Maar het zal niet veel uitmaken als je niet naar het stemhokje komt. En daarom is er een televisi-commercial gemaakt die jongeren naar de stembus moet trekken. Op YouTube staat The Making Of van deze commercial. Zie Femke Halsema met ritmeproblemen, Mark Rutte en Wouter Bos als één 'gang' over het binnenhof 'bouncen' en JP... Die wilde niet. Die staat in andere filmpjes al genoeg voor lul. Tja, je zal anno 2006 maar premier zijn in verkiezingstijd...

1 Reactie


Moet je hier kijken hoe het CDA uit de fascistische kast komt...
En Thom (bovenstaand), door Marianne wil ik mij best een beetje laten onderdrukken...

zei: Prul op 17/11/2006 om: 20:52u


Powered by Greymatter