Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/16/2006: "Anarchisten steunen strijd in Palestijns dorp Azun Atme"

De IsraŽlische Anarchisten tegen de Muur hebben vandaag voor het eerst actie gevoerd met Palestijnse bewoners van het dorp Azun Atme tegen de Muur van Apartheid.
azzun-atma-map (26k image)
het dorp dat gelegen is in de regio Qalqilya wordt reeds omgeven door illegale nederzettingen van Joodse kolonisten en dreigt door de bouw van de Muur nu compleet ingesloten te worden.
Klik op meer.

Azun Atme is een typisch Palestijns dorp bestaande uit zo'n 2000 inwoners. Veel van hen verdienen hun brood in de landbouw. Een maande geleden kreeg het dorp te horen dat het te bouwen afscheidingshek het dorp compleet zou gaan omsingelen. Daarbij wordt zo'n 4 km2 aan land ingepikt.

IsraŽlische anarchisten werden uitgenodigd om te komen praten over geweldloze directe actie tegen de bouw van dit stuk van de Muur. Vanuit dit overleg werd vandaag dan de eerste actie tegen de reeds gestarte bouwwerkzaamheden gehouden. Daarbij waren ook internationale activisten aanwezig.

Naast zo'n 200 bewoners waaronder enige vrouwen en ouderen was er een groep anarchisten bij deze actie betrokken die rond het middaguur van start ging. Er volgde een lange tocht naar de plaats waar gebouwd wordt. Al voor het vertrek lieten de IsraŽlische strijdkrachten zich in hun bewapende voertuigen zien. Vlakbij de bouwplaats blokkeerden deze voertuigen en een linie soldaten de verdere doorgang.

Nadat de stoet een half uur tegenover deze gewapende macht had gestaan verklaarde de commandant dat het gebied achter de blokkade tot een verboden militaire zone. Iedereen die een poging zou wagen deze te doorbreken zou worden gearresteerd. Daarop begon een sergeant enige kinderen lastig te vallen. De tussenkomst van enige anarchisten leidde er toe dat deze hier mee ophield. na een uur werd de demonstratie gestaakt en keerde iedereen terug naar het dorp.

Het was een vreemde gewaarwording dat de demonstratie werd gesteund door twee inwoners van een nabij gelegen IsraŽlische nederzetting. Ook zij keren zich tegen de dreigende afsluiting van Azun.


Powered by Greymatter