Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/13/2006: "Een jaar na de dood van Louis Seveke"

Aanstaande woensdag, 15 november is het een jaar geleden dat Louis Sévèke met twee schoten werd vermoord.
wieweetermeer (8k image)
Familie, vrienden en medeactivisten van Louis nodigen iedereen uit om hierbij stil te staan. We doen dit door die dag een ontmoetingsplek te creëren en een herdenking te houden.
Klik op meer.

Vanaf 13:00 uur is Politiek Kafé de Klinker geopend om samen te komen, verdriet te delen, herinneringen op te halen, te praten enzovoort. Tot 17:00 uur is het ook mogelijk het graf van Louis te bezoeken op de begraaf­plaats aan de Daalseweg.

Om 20:30 uur wordt er verzameld op het pleintje tegenover de Stadswinkel voor de laatste wandeling van Louis. Rond 21:00 uur zullen we gezamenlijk de laatste 150 meter van Louis afleggen. We lopen vanaf het pleintje, langs de Grote Broek, naar de plek waar Louis vermoord is, op de hoek Van Welderenstraat / Eil­brachtstraat.

Afgelopen week hebben familie en vrienden van Louis spandoeken opgehangen op de plaats van de moord. Ook zijn er posters en pamfletten verspreid, waarmee iedereen nogmaals word opgeroepen om
mogelijke informatie te melden. We vragen iedereen om deze posters en pamfletten op zoveel mogelijk plaatsen te verspreiden.

Inmiddels heeft Buro Jansen en Janssen een website geopend. Zij roepen mensen en organisaties op om op 15 november hun dossier op te vragen bij de politie of inlichtingendiensten. Hoe meer mensen dit doen, hoe groter de druk op deze diensten wordt om openheid van zaken te geven. Een transparanter rechtssysteem is een doel waarvoor Louis zich met hart en ziel inzette.

Op deze wijze wordt een deel van Louis' werk voortgezet. Louis zullen we blijven missen.

Familie, vrienden en medeactivisten van Louis

1 Reactie


De gelderlander heeft een kort artikel op haar website staan over de herdenking. Ook schrijft zij dat de vrienden van Louis zeven relevante tips heeft binnen gekregen over de moord.
Lees hier het artikel:
Wandeling naar moordplek Sévèke.

zei: Bolus op 16/11/2006 om: 12:05u


Powered by Greymatter