Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/12/2006: "Zondagmorgen helium-morgen"

Een persbericht van GroenFront!

20061028-landingsbaan_002 (5k image)
Klik op meer

GroenFront!-activisten hebben vanaf zondagochtend 12 november een luchtblokkade ingesteld bij Schinveld. Op de Duitse NAVO-basis Geilenkirchen kan niet meer naar het westen gevlogen worden, omdat er op grote hoogte heliumballonnen voor de startbaan hangen, precies boven het voormalige actiekamp van Groenfront! De actie is bedoeld om een nieuw kabinet een duidelijke waarschuwing te geven. GroenFront!-activist Peter Polder: “Mocht een nieuw kabinet zo dom zijn om de overige 14 hectare te willen kappen, dan kunnen ze op zwaar verzet uit Schinveld en van GroenFront rekenen! Door de stroom aan loze beloftes van politiek Den Haag, is de strijdlust in Schinveld en Brunssum alleen maar toegenomen.“

De actie is vandaag 12 november begonnen om buurtbewoners kans te geven langs te komen, maar vooral ook om het vliegverkeer niet in gevaar te brengen. Op zondag vliegen er geen AWACS. De GroenFront!-activisten willen de luchtblokkade tot dinsdagavond in stand houden. Door de basis 24 uur vooraf de kans te geven vluchten te schrappen komt de vliegveiligheid niet in het geding.

Na het massale verzet tegen de boskap - en na de verloren gemeenteraadsverkiezingen - heeft de regeringscoalitie op allerlei manieren geprobeerd de bevolking te paaien. De ene na de andere mooie belofte werd gemaakt, maar geen enkele maatregel werd ook daadwerkelijk uitgevoerd. De bevolking in Schinveld is dan ook nog steeds niet van plan zich neer te leggen bij het eventueel kappen in nog eens 14 hectare bos. Vooral ook omdat iedereen merkt dat de stank- en geluidsoverlast na de kap van de eerste 6 hectare is toegenomen. Daarnaast gaan er hardnekkige geruchten de ronde dat de NAVO de hoeveelheid vliegverkeer op Geilenkirchen wil laten toenemen. Het zou daarbij gaan om vrachtvluchten naar Afghanistan ter bevoorrading van de NAVO-bezettingsmacht.

2 Reacties


Laatste update: De actie is inmiddels voorbij. Volgens een woordvoerder van GroenFront! was het weer te slecht om de ballonnetjes de lucht in te houden. Omdat de weersverwachting slecht was, is besloten de actie te staken.

zei: Peter Barton op 12/11/2006 om: 15:07u

Zonde! Volgende keer geen ballonnetjes ok!!

zei: H.M. op 12/11/2006 om: 16:36u


Powered by Greymatter