Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/09/2006: "Rita Verdonk: Lessen In Wreedheid"

Ze lonkt vooruitlopend op een nieuw kabinet na de verkiezingen naar de positie van minister van onderwijs. Ik zie haar al staan, met die lat voor de klas. Een lesje in slaafsheid, straf, boete en beloning en vooral een lesje in verdeel en heers technieken, met veel liberale verplichtingen die in navolging van haar ‘vreemdelingen’ en ‘integratie’ beleid zullen leiden tot nog meer haat jegens alles dat onder de noemer ‘allochtoon’ valt te scharen.
GMIIa2 (19k image)
Een lesje in assimilatie. Een lesje in ‘Hoe ontketen ik binnen vier jaar rassenrellen in de grote steden van één van de welvarendste landen ter wereld?’
Klik op meer.

Woensdag 8 november 2006: twee weken na de herdenkingen van de Schipholbrand en twee weken voor de verkiezingen besloot het hof van de raadkamer dat Ahmed Isa Al-Jaballi die ten onrechte beschuldigd van brandstichting in de Schiphol bajes meer dan een jaar in voorarrest heeft gezeten, maar eens vrijgelaten moet worden. In februari voorspelde ik al, direct na de eerste pro forma zitting, dat zijn zaak uiteindelijk tot vrijspraak zal leiden.

De rechterlijke macht ziet die blunder inmiddels ook aankomen, maar Rita en haar IND zijn nog niet klaar met hun lesje ‘Hoe ontloop ik verantwoordelijkheid en maak een ander tot zondebok’ en hebben besloten om Ahmed weer in vreemdelingenbewaring op te sluiten. Overlevenden van de Schipholbrand stonden, terwijl het hof de zaak van Ahmed behandelde, buiten het gerechtshof met een spandoek: “Vrijheid voor Ahmed!”.

Ik vroeg hoe het met hen ging. “Goed,” zeiden ze zonder uitzondering. Zullen ze bedoeld hebben: “Goed, als je ons lot met dat van Ahmed vergelijkt”?

Enige tijd later verliet een bus van de dienst justitiële inrichtingen het gerechtsgebouw. Er klonk gebons uit. Ahmed heeft hen gezien, en het spandoek. De advocaat van Ahmed was even daarvoor al naar buiten gekomen. Hij vertelde hoe justitie krampachtig vasthoudt aan de aanklacht die Verdonk moet vrijwaren van beschuldigingen zo vlak voor de verkiezingen, en hoe de ‘zaak’ tegen Ahmed dunner en dunner is geworden in de loop der maanden. We konden alleen maar hopen dat Ahmed nu eens in het gelijk zou worden gesteld.

Maar recht wordt niet gedaan in Nederland. Niet als het aan Rita ligt. Voor Ahmed geen vrijheid, maar opnieuw: vreemdelingenbewaring. Niet omdat de IND hem uit wil zetten, nee, niet om die reden zal hij worden overgeplaatst naar de drijvende doodskisten in Rotterdam, of het deportatiekamp Zeist. Nee. Niet daarom.

Geen vrijheid voor Ahmed. Hij zou er wel eens vandoor kunnen gaan, de man die zelf over een groot deel van zijn lichaam de littekens van brandwonden heeft omdat hij uit alle macht heeft geprobeerd om het vuur in zijn cel te doven! Hij zou er wel eens vandoor kunnen gaan, de man die er alle belang bij heeft om bij zijn rechtszaak aanwezig te zijn teneinde zijn naam te zuiveren, te worden vrijgesproken, teneinde al het recht dat hem toekomt, en niet te vergeten de schadeloosstelling die hem toekomt, op te eisen.

Hij, Ahmed, die onschuldig is, zelf slachtoffer.

Eerder nog zie ik Rita er vandoor gaan om een goedbetaalde en vooral veilige post in het buitenland te aanvaarden, als het niet lukt om na de verkiezingen die ministerspost van Hoofdmeester te bemachtigen. Een Hoofdmeester die mensen een lesje leert, dat zij schuldig zijn tot hun onschuld is bewezen. Het gaat er namelijk om dat er een voorbeeld moet worden gesteld, dat er een zondebok wordt aangewezen, dat er van dat hele beleid, dat er van de brand, dat van de vervolging van Ahmed deze les uitgaat: “Kom Niet Naar Nederland”.

Rita heeft bijna vier jaar de scepter als een zwaard van Damocles over de hoofden van mensen zonder papieren gezwaaid. Niet streng, maar meedogenloos. Niet rechtvaardig, maar rechteloos. En zo waart The Grim Rita lachend en handenschuddend propaganda voor haar eigen opgeblazen ego makend, als een boze geest die uit de fles gelaten is, in dit Nederland rond.

Laten we dáár maar eens een banvloek tegenaan gooien:

Moge haar misdadige lessen en de geesten van haar slachtoffers haar, overal waar zij gaat, achtervolgen, en haar plagen in haar dromen. Moge het vuur, haar aan de schenen gelegd door haar tegenstanders, daadwerkelijk ontbranden, zodat zij op een nacht wakker wordt omdat het haar te heet onder de voeten wordt. “Brand!” Want zij heeft talloze mensen overgeleverd aan een hel, waarbij die van Dante in het niet valt.

Zo werd Ahmed wakker die nacht: met vuur aan zijn voeten. Hij vocht ertegen, sloeg alarm, riep om hulp. Hij heeft meer dan een week in coma gelegen. Toen hij met brandwonden wakker werd, kreeg hij te horen dat elf mensen dood waren en dat hij daarvan de schuld kreeg. Hij werd langdurig en intensief verhoord. Het licht in zijn cel bleef aan: dag en nacht. Hij werd kapot gemaakt.

Hij, en zovele anderen, door de prestigieuze zuiveringsoperatie van Rita Verdonk en haar IND.

Vrijheid en recht voor Ahmed Isa Al-Jaballi!

Vrijheid en recht voor alle mensen zonder papieren!

8/11/06 Joke Kaviaar

2 Reacties


Aanvulling: Ahmed is in beroep tegen de vreemdelingenbewaring, maar dat kan wel een aantal weken duren.
Waar hij op dit moment, donderdagavond 9-11, zit, is nog niet bekend.

zei: Joke Kaviaar op 10/11/2006 om: 12:21u

laatste nieuws van Vetrokken Gezichten:
Ahmed Isa blijkt te zijn opgesloten in het cellencomplex van Rotterdam Airport Zestienhoven.
Een Kort Geding is in voorbereiding, zo meldt advocaat Damman.

zei: Vertrokken Gezichten op 10/11/2006 om: 10:49u


Powered by Greymatter