Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/08/2006: "Ontruiming Fort Pannerden verloopt moeizaam."

Na tientallen jaren leegstand namen 6 jaar geleden een stel moedige krakers het heft in handen en kraakte het vervallen bouwwerk Fort Pannerden in Doornenburg.
Door dit voorval werden de slapende honden van de gemeente Lingewaard wakker en de belangstelling geboren voor deze bunker.
arrest_352906h (8k image)
Uiteindelijk na wat gerechtelijke procedures mag het Fort ontruimd worden. Kosten noch moeite worden gespaard bij deze ontruiming, Politie, het leger, tanks, helicopters en een heuse noodbrug moeten deze ontruiming een succes maken.
Klik op meer.

Het zure voor de bevolking van Lingewaard is dat de gemeente kennelijk geen geld heeft om de plaatselijke bibliotheken op te houden maar wel om hun prestige te bewijzen en een kostenverslindende ontruiming te realiseren. Straks gaat dit Fortde trots worden van de gemeente Lingewaard. Een heus museum zal het worden. Wellicht met het oog op de vele fietsers en wandelaars die rondom Doorneburg de dijk van de Waal en Rijn verkennen.
Het Fort heeft maar liefst 126 ruimtes en er zit een handvol krakers verschanst achter dichtgelaste deuren. Het zal nog wel even duren eer alle veschanste krakers zijn opgebracht.
Vandaag is de Politie een tweede offensief gestart, het eerste offensief is gisteravond is gisteravond afgebroken omdat de jongens en meisjes na Sesamstraat toch echt naar bed moesten om uit te rusten na een vermoeiende dag 'Fortje veroveren'.
Aan de zijde van de overheid is veel mankracht op de been en zoveel materieel dat 'onze jongens' in Afghanistan groen van jaloezie zien. Tja, maar we hebben hier wel te maken met krakers hè! De meeste inwoners van Doornenburg staan achter de krakers van dit Fort. Volgens hen hebben de krakers het pand goed onderhouden.
Een omstander die op de dijk de ontruiming gade slaat zegt dat de overheid 'schiet met een kanon op een mug'.
Dat laatste zijn we inmiddels wel gewend als het om de overheid gaat en als ze dan nog eens raak schoten zou het nog wat zijn. Maar helaas worden er meer muren van vertrouwen weggeblazen terwijl de mug nog vrolijk rond vliegt.

De Gelderlander heeft op haar website een aantal artikelen staan over de ontruiming.


1 Reactie


..heeft even toegeslagen...

zei: Corrector Nelis Prul op 08/11/2006 om: 13:40u


Powered by Greymatter