Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/06/2006: "Vrijheid voor Ahmed Isa Al-Jaballi, de vermeende brandstichter van Schiphol"

Eigenlijk is het een godgeklaagd schandaal dat Ahmed Isa Al-Jaballi in beschuldiging is gesteld voor het veroorzaken van de Schipholbrand.
Schipholbrand1321 (11k image)
Deze ongelukkige moet woensdag a.s. voorkomen bij de rechtbank in Amsterdam.
Klik op meer.Woensdagmiddag 8 november komt Ahmed Isa naar Amsterdam voor zijn hoger beroep tegen de voortdurende voorlopige hechtenis wegens brandstichting in cel 11 van blok K van het cellencompoex op Schiphol-Oost. Zijn advocaat Eduard Damman heeft het afgelopen jaar vergeefs bij de Haarlemse Rechtbank gepleit voor zijn vrijlating.

Volgens de Onderzoeksraad is het uitgesloten dat Ahmed Isa de brand opzettelijk heeft gesticht.
Ahmed Isa gooide vermoedelijk zijn brandende peuk op het voeteneind van zijn bed en viel daarop in slaap. Hij werd gewekt door de brand.

Ahmed Isa is onschuldig en wordt onmenselijk behandeld. Hij is wekenlang bloot gesteld aan 24 uur licht per dag in zijn cel. Hem wordt noodzakelijke medische en psychiatrische zorg onthouden. En het Openbaar Minsiterie moet nog beginnen met het strafrechtelijk onderzoek.

De maximale straf die hem kan worden opgelegd zou hoogstens tot 8 maanden cel kunnen leiden. Maar het belangrijkste is dat de overheid de volle verantwoordelijkheid draagt voor de brand en de gevolgen. Niet Ahmed Isa.

Dat de regering een zondebok achter de hand wil houden is vanuit de logica van de staat wellicht te begrijpen. Maar dat Ahmed Isa geen dader is, maar slachtoffer staat voor ons als een paal boven water.

De overlevenden hebben een petitie ondertekend waarin ze zich solidair verklaren met Ahmed Isa. En we zullen dat onderstrepen door als getuigen op de trap voor het Gerechtshof aan de Prinsengracht te gaan staan.

Kom ook!

Woensdag 13.00 uur: Gerechtsgebouw Prinsengracht

Vrijheid voor Ahmed Isa
Alle hekken weg

En neem een asbak mee!


Powered by Greymatter