Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/04/2006: "Emotionele manifestatie voor generaal pardon 26.000 vluchtelingen in Den Haag"

Vanmiddag (zaterdag 4 november) vond op Het Plein in Den Haag een landelijke manifestatie plaats voor een generaal pardon voor de 26.000 vluchtelingen die al lang in Nederland verblijven.
DenHaagVanHartePardonIMG_0248a (44k image)
Het publiek voor het podium van Theaterstraat
Volgens een politiewoordvoerder luisterden er zo'n 4000 tot 5000 mensen naar een keur van sprekers en optredens die veelal emotioneel geladen waren.
Klik op meer.

Onder het motto ‘Kies voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon’ grepen met name tal van vluchtelingenorganisaties de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer aan om nog een keer een oproep te doen voor een generaal pardon voor de lang in Nederland verblijvende asielzoekers.
DenHaagVanHartePardonIMG_0259a (45k image)
Kleurrijke collage voor een genaraal pardon

Gesteund door tal van artiesten, bekende Nederlanders, politici en vluchtelingen vond op Het Plein een middagvullend programma plaats. De presentatie was in handen van Katja Schuurman die zich kundig van haar taak kweet. Zo werd het kamerlid Wim van de Camp (CDA), die doodleuk beweerde dat vluchtelingen in ons land welkom zijn, maar dat dit niets te maken had met een generaal pardon waar het CDA zich tegen heeft uitgesproken, door haar vakkundig op zijn nummer gezet. Slechts de verwijzing dat thans kinderen in de cel verblijven is voldoende om aan te geven dat het huidige beleid alle perken te buiten is gegaan.
DenHaagvanhartePardonIMG_0254a (54k image)

De andere politici en sprekers die aan het woord kwamen en zich veelal actief de afgelopen jaren hebben ingezet voor het lot van in ons land verblijvende vluchtelingen waren opvallend emotioneel in hun bewoordingen. Dat gold ook bijvoorbeeld voor Joris Linssen die met een regelmatig “Dat pikken we niet” het publiek tot bijval wist te bewegen.

Filosoof Huub Oosterhuis, bevriend met prins Claus en thans SP-gezind, stond ouderwets te preken, terwijl zanger Huub van der Lubbe zich beriep op de Amerikaanse anarchistische zanger Woody Guthrie (1912-1967), die zich ook inzette voor de vertrapten in de samenleving.
DenHaagVanHartePardonIMG_0261a (37k image)

Het publiek dat deels met bussen die door verschillende vluchtelingenorganisaties waren geregeld, uit heel het land werden aangevoerd, bestond hoofdzakelijk uit een dwarsdoorsnede van bij de vluchtelingenproblematiek betrokken burgers. Er waren opvallend weinig vertegenwoordigers uit de activistisch ingestelde kringen te bespeuren, hetgeen mogelijk te wijten is aan dat er in deze kring weinig bekendheid aan de manifestatie was gegeven.
DenHaagVanHartePardonIMG_0246a (25k image)
Wij waren er ook! Kameraad Bert liet weten in discussie te zijn gegaan met Internationale Socialisten over wat voor schrurk Trotsky wel niet was.

Een opvallend punt was voorts dat de advertentie die in de landelijke pers zou komen onder het motto ‘Alle lastige kinderen het land uit PARDON?' door tal van kranten toch geweigerd is vanwege de tekst die te controversieel zou zijn.
LastigeKinderen (15k image)

Waarmee maar weer eens is aangetoond hoe vrij ons land in werkelijkheid wel niet is.
DenHaagVanHartePardonIMG_0264a (41k image)
Posters rollen in het kader van 'Plakken voor Pardon' en de stand van het Haags Vredes Platform waar alle aanwezige anarchistische lectuur zoals Buiten de Orde en De As aftrek vond

2 Reacties


hi hi hi , hoe wist de fotograaf dat "kameraad" Bert ook op het plein was ?

zei: Ferry op 05/11/2006 om: 12:01u

JO IK ER OOK EN HET WAS ECHT WEL COOL JAAMER DAT RITA ER NIET WAS WAND IK HAD ROTTE EIEREN BIJU oke oke oke

zei: kjeld op 05/11/2006 om: 12:37u


Powered by Greymatter