Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/02/2006: "Veiligheidsdienst intimideert actievoerders tegen Haags bezoek Balkenende"

Twee activistes van het Haags Vredesplatform die vandaag met een anti-oorlogsbord protesteerden tijdens het bezoek van premier Balkenende aan de bijeenkomst 'Wat bezielt de burger?' in Den Haag zijn daarbij door een 'veiligheidsman' in burger geďntimideerd.
MijnheerKoster (21k image)
Mijnheer Koster staat tussen de voorlichter en een veiligheidsmannetje van Balkenende
Hun aanwezigheid alleen al was voor 'de stille' die zich kenbaar maakte als mijnheer Koster voldoende om met arrestatie te dreigen indien het tweetal zich niet uit het café-gedeelte van Concordia verwijderde en zich weigerde te legitimeren.
Klik op meer.
Update 4 november 2006
Waar we aanvanjkelijk meenden hier met een politieman van doen te hebben is dit vandaag door bronnen uit het korps Haaglanden. Hetgeen de zaak des te schunniger maakt omdat veiligheidsdiensten in dit land (lees de AIVD) bewust geen opsporingsbevoegdheid hebben omdat dit te veel te veel riekt naar de praktijken van de Gestapo in de Tweede Wereldoorlog.

Het bezoek van Balkenende aan de bijeenkomst 'Wat bezielt de burger?' die vandaag plaatsvond in zaal Concordia in het oude centrum van Den Haag vormde voor twee vredesactivistes aanleiding om buiten met een protestbord te ageren tegen de oorlog en de recente in Libanon in het bijzonder.
DenHaag02112006 (14k image)

Nadat de vrouwen het café-gedeelte van Concordia binnengingen om een kop koffie te drinken werden ze eerst door een man aangesproken die zeer belangstellend vroeg waar de dames van waren. Nou van het Haags Vredesplatform dus. Zelf bracht hij in dat hij er allemaal niets van wist. Op de vraag "Wat doe je hier dan", antwoordde hij dat hij toevallig even langs kwam. Hij wilde wel een foto maken, maar waarom dan? Dat leek hem wel leuk. Een stille dus, hij was uitgerust met een kogelvrij vest.

Daarna kwam er weer zo'n vlotte jonge man maar die wond er geen doekjes om. Of de dames zich maar even wilden legitimeren. "Nee", zei de ene, "ben je nou helemaal besodemieterd". Dat vond mijnheer de stille niet leuk, want hij vroeg het aardig en beleefd. Het ging wel om de Minister President die hij moest beschermen. "Naar buiten jullie".

Eenmaal buiten legitimeerde hij zichzelf als Mijnheer Koster en of de vrouwen nu ook even hun legitimatie wilden laten zien, anders werden ze opgepakt. Zelf wilde hij zijn legitimatie niet meer laten zien zodat zijn nummer kon worden genoteerd. Hij was ineens niet meer aardig. Hij nam de papieren mee naar binnen om ze vijf minuten later terug te geven.

Daarna kwam Balkenende naar buiten. Omringd door minstends vijftien veiligheidsmensen (zelfs op het dak aan de overkant stond er eentje geposteerd) kreeg hij een brief in zijn handen geduwd van een zogenaamde Libanese burger om hem te bedanken voor alle steun aan Israël als parodie op zijn boekje waarin brieven staan afgedrukt die hij heeft geschreven.

Andermaal een alledaags voorbeeld dat aangeeft dat de legitimatieplicht stelselmatig misbruikt in dit geval zelfs door leden van de AIVD naar we op grond van inlichtingen van de Haagse politie dus mogen aannemen. In dit geval gaat het om pure intimidatie van kritische burgers die volstrekt legaal en op milde wijze een protest willen laten klinken.

2 Reacties


Alsof het mannetje Balkenende dat boek zelf geschreven heeft...

zei: Prul op 02/11/2006 om: 23:12u

Als we daar met tshirt van JP hadden gestaan en geroepen"Jan Peter wij houden van je"had men ons niet gevraagd om aan de overkant van de straat te gaan staan.
Legitimatie was pure intimidatie. Als men echt iets wilde weten of voorkomen dan had men ons moeten fouilleren.Meneer Koster begon gelijk dat hij het netjes vroeg en ons met "respect"benaderde. Braak

zei: rosa op 03/11/2006 om: 08:00u


Powered by Greymatter