Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

11/01/2006: "Je moet er delen op bevel"

Hoeveel is zevenentwintig gedeeld door drie? Ik maakte het laatst mee dat ik voor rekenwonder werd uitgemaakt omdat ik in een seconde zei waar de vraagstelster nog naar haar zakjap voor zocht. En voor de zekerheid toch even keek... Tja, ik heb nog leren delen op school.
Leren delen. Balkenende wil dat "we" dat op school gaan leren. Dus volgens hem is het waarschijnlijk iets anders.
terug (11k image)

Klik op meer

In de serie Kotsmisselijk van het regime worden citeren we vandaag zowaar het Nederlands Dagblad:

"De leerplichtige leeftijd moet worden verlaagd van vijf naar drie jaar. Dat oppert premier Balkenende. ,,Misschien moeten we het geen leerplicht, maar speelplicht noemen.'' De speelplicht zou volgens de premier drie dagen per week moeten beslaan.
,,Ik kan me zelfs voorstellen dat we zo nodig de leerplicht bij drie jaar laten ingaan’’, aldus de premier in een toespraak, die vandaag als opinieartikel in deze krant staat. ,,Misschien moeten we het speelplicht noemen. Een speelplicht van vijf dagen hoeft nou ook weer niet. Drie dagen per week zou voor kinderen een prima basis kunnen zijn.’’

Zo’n speelplicht maakt een optimale ontwikkeling van kinderen mogelijk, zegt Balkenende. ,,Ze leren er delen. Ze leren er fatsoenlijk met elkaar omgaan. Ze leren er voor zichzelf opkomen.’’

Volgens de premier dient elke gemeente ook te beschikken over ,,een zichtbare herkenbare laagdrempelige plek waar ouders, opvoeders en jongeren met hun vragen en problemen terecht kunnen’’ en waar opvoedspreekuren worden gehouden."

De gevangenschap en de indoctrinatie kunnen niet vroeg genoeg beginnen. Speelplicht. Zie ook: verplicht vrijwilligerswerk. Zie ook: Je maakt maar zin!
Ik kom woorden te kort, dus laat het hier maar bij.
Tip: de best wel onvolprezen Wim de Bie.

1 Reactie


de (laagdrempelige) ademhalingsplicht

vergeet ook uiteindelijk de sterfplicht en alles wat er tussen moet gebeuren niet!

zei: kO op 02/11/2006 om: 12:22u


Powered by Greymatter