Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/30/2006: "Een dag later worden de barricaden weer opgericht"

Gisteren 29 oktober heeft de federale politie in Oaxaca de barricaden en het tentenkamp op het centrale plein aangevallen. Bij het optreden vielen twee doden.

img_0120 (100k image)
Klik op meer

In de vroege ochtend begon de aanval op de barricaden met tien vrachtwagens en twee pantserwagens. Vanuit helicopters wordt de menigte op straat onder vuur genomen. Later nemen twee politielinies met acht tot tien pantserwagens Corona in van twee kanten. De mensen van Oaxaca zwaaien met bloemen en godsdienstige symbolen. Ook paramilitairen zouden in actie komen. De APPO heeft opgeroepen tot vreedzaam verzet, er is echter paniek dat er een "vijfde colonne" aan hun kant van de barricaden zou zijn. In de loop van de middag rukt de politie op, de menigte gaat ook de straat op. Tenslotte verschijnen meer helicopters en een militair vliegtuig boven de stad. In de loop van de avond wordt het universitaire kwartier ingenomen. Radio Universidad dat de laatste tijd in handen was van de APPO wordt het zwijgen opgelegd.

In de loop van de ochtend van 30 oktober verrijzen weer barricaden in Oaxaca. Er is sprake van komst van versterkingen uit Mexico Stad en elders (ook van de zijde van de Zapatistas). In een aantal deelstaten wordt de algemene staking uitgeroepen.
Wordt vervolgd...


Powered by Greymatter