Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/28/2006: "Primeur: de Digideerap"

Gluiperds van bazen zijn er niet in het glanzende wereldje van CWI en UWV. Je krijgt een baan. En zonder plichtplegingen krijg je, een buitenkansje!, je ontslag.

uwv_hoofdkantoor1_tcm4-8460 (16k image)
Het beroemde gebouw met de gouden kranen

Klik op meer

En als je dan je ontslag gekregen hebt moet je je als de bliksem melden bij het arbeidsbureau, dat tegenwoordig Centrum voor Werk en Inkomen heet, en heel wat ambtenaren aan het werk houdt om jou op je plaats te houden. Heel modern moet je je digitaal aanmelden. CWI vraagt hiervoor je DigID. Als je het niet hebt of vergeten bent (wanneer heb ik mij ook alweer voor het laatst als werkloze aangemeld?) moet je het digitaal aanvragen. CWI doet het je dan "binnen enkele dagen" toekomen. Als ze het een beetje rekken kunnen ze dan namelijk gaan zeuren dat je je niet meteen hebt aangemeld. Maar helemaal mooi is dat je je DigID per brief krijgt toegestuurd. Jawel! Praatjes over digitaal en intussen Wim Koks eigen TPG Post spekken (want hoe versturen ze het anders?).

Als dj heb ik regelmatig rap gedraaid (doe het nog wel, niet zoveel echter), en sinterklaasgedichten kan ik schrijven zonder mijn hemd op te tillen. Het woord digidee heeft rap, geef toe - hebben ze leuk bedacht. Het verhaal van de bibliothecaresse over haar DigID inspireerde mij spontaan tot de volgende rap - een primeur. Wie gaat hem opvoeren?

MIJN DIGIDEE

Mijn digidee die was away
En nou krijg ik geen WW
Die man achtert loket ik sla hem voor zijn smoel
Waar ga ik van betalen die hele boel?

Dagen wachten op een code
Het moest toch worden verboden
Zelf zitten ze op een gouwen plee
En ik zit te wachten op me Digidee

Geen Digidee en ook geen werk
Moet ik naar de soepuitdeling van de kerk?
Me huis uit de straat op en ga maar na
Dankzij de VeeVee en het CDPvdA

Refrein:

Verplicht op mijn krent
En ik krijg geen cent
Ik geen baan
En zij een gouwen kraan


Powered by Greymatter