Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/27/2006: "En nu de kat uitlaten"

Om de twee minuten schalt het over het plein voor de ingang van Schiphol, vanaf een scherm dat hoe dan ook de aandacht trekt tijdens het dagelijkse wachten op de bus - met vermelding van tijd in cijfertjes en de temperatuur. Het is pas weekend met de Papieren Drol, gelezen door jeugdige geslaagd ogende PvdA-achtige types (klopt waarschijnlijk ook). En dan komt weer die spanbrug en....

the_butterfly_ball_front_big (40k image)

Klik op meer

De man zit eenzaam op een bankje aan een kanaal. Grappig, ik heb de afgelopen weken steeds zittend op zo'n bankje aan een kanaal mijn lunchpauze doorgebracht. Eindelijk alleen, even buiten. Maar ja, onze man wordt omhelsd door een jongere man. Daar wachtte hij op. Een andere scène is die van de jonge zwarte vrouw met twee kinderen, en dan komt de witte kostwinster binnen. Oeps. Echt waar.

En als omlijsting van dit alles:

All you need is love and understanding
ring the bell and let the people know
we're so happy and we're celebratin'
let your feelings show.

Love is all, love is all, can't you hear the call
Love is all you need,
love is all you need at the Butterfly Ball

Ain't you happy that we're all together
at the Ball in nature's countryside
and although we're wearing different faces
nobody wants to hide.

Roger Glover & Friends. Ik ken het van de het hoogzomerdagen van 1975, een jaar van actie en zelfs revolutie, zeker, maar 's avonds zat ik toch alleen op mijn studentenkamer met een goed glas slechte wijn te luisteren naar Caroline. Dat hield er toen om middernacht mee op, met dit lied - bij "ring the bell" werd de Caroline-bel ten gehore gebracht, een snelle ijle dubbele pingel. Loving Awareness moest dit uitstralen, iets New Age-achtigs. Daarvoor werd ons vermaand dat "it is time to put the cat out", en dan begonnen de intens treurige tonen van Roy Buchanan met Sweet dreams. Volstrekt wanhopige instrumental, muziek om je bij op te hangen. Dat heeft Roy Buchanan dan ook gedaan, tenslotte. Love is all gaat eigenlijk over kikkertjes, vlinders en andere gevoelige diertjes, dat zie je aan de tekst, dieren die liefst worden doodgespoten door de geïndustrialiseerde agrariër..

Gezellige family values, dingen die losgemaakt worden door de reclame van godbetert het CDA. Kies voor de toekomst, kies voor elkaar. Wil ik best. Maar wat heeft dat met het CDA te maken? Bij uitstek de partij van de gifspuit, van de identificatieplicht en het-kan-wel-wat-minder-met-die-zorg-in-het-verpleegtehuis. De partij van de medeplichtgheid aan oorlogsmisdaden in Irak en Afghanistan. De partij die mij dus even herinnert aan iemand die zich in de gevangenis heeft opgehangen. Jaja, want ook de partij van het opsluiten van zogeheten illegalen, in al dan niet brandgevaarlijke containers, en coalitiegenoot van een club die van staatswege hoeren wil leveren aan de Nederlandse bezettingsmiltairen in Afghanistan. Gezond gezin, gezond volk.

Die wanhopig stemmende antipolitiek van de Nederlandse politiek - ik kan en wil er niet aan wennen. Als je de toets invult van Stemwijzer - iets wat ik ook Vrijelezeressen en -lezers niet zal afraden - kom je er achter dat dat opsluiten, de oorlog tegen de Afghanen, het broeikaseffect, wilde privatiseringen en nog zo het een en ander niet de moeite waard worden gevonden om zelfs maar naar te vragen. Wel over de bouw van moskeeën, het opsluiten van Antillianen (!) en de hypotheekrenteaftrek - iets waarvan ik niet weet wat het is en waarvan ik ook helemaal niet wil weten wat het is, maar wat al zolang als ik de politiek volg doorzemelt in Nederland.

Ik zal u eerlijk bekennen dat de Stemwijzer op een haarbreedte verschil mij Groenlinks aanbeveelt. No way José. Het wordt toch - ondanks wat ik als een faux pas zie in verband met dat halal-vlees van Albert Heijn - die haarbreedte-verschil Partij voor de Dieren. Dat wil ik toch meemaken - toch weer een beetje Nederland gidsland. (De SP was derde, daar moet ik al helemaal niet aan denken, al mogen ze wel winnen, dat wel; niet stemmen, wat anarchisten die meestal verder in winterslaap verkeren altijd roepen, vind ik geen alternatief - voor parlementen zijn andere alternatieven, maar daar ga ik het nu niet over hebben).Powered by Greymatter