Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/25/2006: "Gelukkig ontbreekt het omcirkelde aatje"

Een sticker op een lantaarnpaal vroeg mijn aandacht. Aukelien Weverling - politiek gevangene? Hm - heb ik iets gemist? De voornaam, laten we wel wezen, klinkt naar het Vrouwenhuis, omstreeks 1975. Wat nu?

omslag-overig (46k image)
Klik op meer

Nu, het gaat om een schrijfster, geboren in 1977, en zij beschrijft een treurige jeugd onder het juk van ouders die jaren-zestig-activist waren. Of zijn. U denkt toch niet dat ik dit ga lezen, wel?
En dat nog wel van uitgeverij Meulenhoff, die deelnam aan de Kritiese Biblioteek, en dit als concerngenoot van De Volkskrant ongetwijfeld niet meer wil horen.
Loos alarm dus - tenzij we even constateren dat links activisme weer eens goed is om geld mee te verdienen door er grappen over te maken en er natuurlijk Afstand van te nemen. Chicklit op kosten van RARA, zullen we maar zeggen.
Proef de malle suggestie dat Cubaanse sigaren wel mochten en Angolakoffie niet. Angolakoffie MOEST zelfs na de onafhankelijkheid in 1975 - maar van die koffie hebben we sindsdien eigenlijk nooit meer iets vernomen.
De schrijfster of haar uitgeverij heeft een toets om te meten wat je allemaal nog weet van die radicale dagen, acheleachele. IK dacht dat zij ten onrechte de grootse demosntratie uit de Nederlandse geschiedinis in 1983 hadden geplaatst - ik meende dat het 1982 was, ik was er toch echt bij, de enige keer in mijn leven dat ik zwart heb gereden in de trein, en niemand verwachtte nog een grote opkomst..
Tip: Haal het leger leger is natuurlijk niks (het was: Maak...), maar ze zullen wel Simon Simon bedoelen.
Zolang hij nog duurt.
O en de leuze? Ik heb er zelf een paar op mijn geweten, die ik bescheidenheidshalve niet zal noemen, schreef hij bescheiden.
Deze dan maar:
Meulenhoff wat een sof! (Maag ik even vaangen?)


Powered by Greymatter