Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/19/2006: "Wobblies winnen tegen koffieconcern"

Starbucks - gespecialiseerd in het schenken van koffieachtig vocht voor een heel hoge prijs en met pretenties - probeert voortdurend de vorming van een vakbond van hun personeel tegen te houden.

18102006starb (3k image)
Klik op meer

De Starbucksvakbond, verbonden aan de Industrial Workers of the World, heeft evenwel voor de gehele Verenigde Staten loonsverhoging weten los te krijgen voor het onderbetaalde personeel van de koffietent. Een grote overwinning voor een vakbond die door de tegenpartij nog steeds niet erkend wordt. De gemeenteraad van Cambridge Massachusetts heeft zich inmiddels uitgesproken tegen het anti-vakbondsbeleid van Starbucks.
En op 17 oktober heeft de eerste staking plaatsgevonden bij een vestiging van Walmart, in Hialeah Gardens, Florida. Walmart is de grootste winkelketen ter wereld en accepteert geen vakbonden. De IWW organiseert van onderop, naar de beproefde traditie.
Site van de bond.

1 Reactie


Opvallend is dat de IWW in de VS zich de laatste maanden enorm aan het roeren is en aan kracht lijkt te winnen. Met de staking bij Walmart als nieuw hoogtepunt. Zie voor info hierover: http://www.infoshop.org/inews/article.php?story=20061019042321959

zei: Arend op 19/10/2006 om: 22:53u


Powered by Greymatter