Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/14/2006: "Vangstquota"

“En? Nog wat gevangen vandaag?” Het is DE vraag in dit tijdperk van verregaande ontmenselijking. Of gaan we er wat aan doen?
boot4 (27k image)
Detentieboten in Rotterdam
In verschillende gemeenten wordt vanuit de raad geprotesteerd of worden vragen gesteld over het prestatiecontract voor de politie dat moet helpen die drijvende doodskisten die er binnenkort bij gaan komen in Zaanstad en Dordrecht en de bajes in aanbouw in Alphen aan de Rijn, te vullen.
Klik op meer.

Of die vragen nu zoveel uithalen? Allemaal voor de vorm. Staken! Niet meewerken! Dáár hebben we wat aan!

Als al die mensen braaf hun werk blijven doen en roepen dat zíj niet verantwoordelijk zijn, verandert er nooit wat.

Let op mijn woorden: straks gaan de gemeenten erop toezien dat het contract netjes wordt nageleefd. Zoals ook de Zaanse raad instemde met de bajesboten, want dan kunnen ze toezichthoudertje spelen.

Het is niets minder dan medewerking verlenen aan het gevoerde beleid en helpen het vriendelijker te doen voorkomen. In de Rotterdamse bajesboten zal ook wel zo’n commissie zijn. Het weerhoudt de bewakers er niet van om stelselmatig gevangenen als ratten in de val te behandelen en in de publiciteit te doen alsof zíj, het personeel, degenen zijn die lijden onder de slechte omstandigheden op die boten. Tot tweemaal toe hebben ook activisten de agressie van bewakers ondervonden, hetgeen net zo hard wordt ontkend, ook al waren daar mensen getuige van. Schaamteloos, dat ontkennen, maar het kan, want wie wil dat nu weten allemaal?

En deze dan! Ook bij de Rotterdamse bajesboten werd toegezegd dat er geen uitgeprocedeerde asielzoekers zouden komen. Het gebeurt nu toch en niemand kan er wat aan doen. Baas boven baas. Gemeentes moeten niet zo tegensputteren, anders kunnen ze nog wel ergens op worden gekort om hun medewerking af te dwingen, of is er nog wel een koninklijk besluit op te diepen dat kan worden gebruikt om de dwarse lokaaltjes te overrulen.

Over dwang gesproken: de gevangenispastor van Kamp Zeist, Gerard Loman, die ontslag heeft genomen, heeft een spreekverbod gekregen. Terwijl de hele Nederlandse goegemeente om het hardst om het recht op vrijheid van meningsuiting voor extreem rechts roept, en te pas en te onpas Smit van Nieuw Rechts, Kusters van de NVU, en deWinter van het Vlaams Belang overal worden uitgenodigd om hun gif nog verder te verspreiden, mag een brave borst zoals deze pastor de waarheid over wat er in Kamp Zeist achter de muren, hekken, deuren, kettingen en het prikkeldraad gebeurt, niet verder vertellen. Net zo min mogen dat mensen die in bezoekersgroepen zitten aan de bajesboten, Zestienhoven, en Schiphol Oost. Ook daar zijn speciale wurgcontracten voor.

Nederland is een totalitaire staat geworden. Alles voor het deportatiebeleid!

Eerst kwam er de ID plicht. Dat veegt wel lekker makkelijk. Nu het prestatiecontract. Stoffer en blik erbij. De vuilnisbakken hadden we al. De doofpotten ook. Het is zo simpel: Rita Verdonk is hoofdverantwoordelijk voor de elf doden van de Schipholbrand, ook al is het stom om een sigaret niet goed te doven, maar geen misdaad. Degene die daar nog steeds voor wordt vastgehouden is voor dit ongeluk dat ook hemzelf heeft getroffen al lang meer dan genoeg gestraft, als men er al straf voor zou mogen uitdelen. Immers, het was overmacht: was de man thuis geweest, dan had hij een emmer water kunnen pakken, zijn buren waarschuwen, zelf de brandweer bellen.

Zijn buren hadden het pand tijdig kunnen verlaten, aangezien ze zelf over sleutels beschikten.

Het opsluiten van mensen die niets misdaan hebben is de ware en grote misdaad hier.

Parlementair en juridisch technisch gesproken mag Rita Verdonk dan niet door de onderzoeksraad verantwoordelijk kunnen worden gehouden; je hoeft geen expert te zijn om te kunnen inzien dat alle repressieve maatregelen die de apartheid moeten bevorderen in het Nieuwe Europa - dat onafwendbaar op nog meer rellen in de grote steden afstevent en op nog meer doden aan de hekken en de stranden - er niet zouden zijn als de uitzetindustrie niet draaiende hoefde te worden gehouden.

Het kapotmaken van hengels, haakjes, netten en ander tuig is wat ons te doen staat. Zodat de vangstquota niet kunnen worden gehaald. Zodat deze jacht meer kost dan hij oplevert, en moet worden opgegeven.

Joke Kaviaar, 13-10-06

2 Reacties


"Net zo min mogen dat mensen die in bezoekersgroepen zitten aan de bajesboten, Zestienhoven, en Schiphol Oost. Ook daar zijn speciale wurgcontracten voor."

Nog krasser; het bestaan van dit contract dient ook geheim gehouden te worden. Ik ben eerlijk gezegd blij dat deze code hierbij doorbroken is, maar de consequentie kan zijn dat er geen bezoek meer is toegestaan...

zei: Prul op 14/10/2006 om: 20:00u

Al eerder dit jaar, in 'bajesbotenbulletin nr. 9', werd op de webpagina van de Zaanse aktiepartij Rosa, http://www.rosa-zaanstad.nl/menu/bajesbotenword.htm, een verslag van een bezoeker gepubliceerd.

Onder dat verslag staat een 'Korte handreiking voor vrijwilligers binnen het gevangenispastoraat op de detentieboten Rotterdam'. Dit is overigens niet zo'n contract.

Rosa maakt er ook melding van dat die publicatie eigenlijk niet mag. Voor zover ik weet, heeft de publicatie van Rosa geen gevolgen gehad voor bezoekers.

Wat ik schrijf, is dus geen nieuws want al eerder over gepubliceerd; alleen weet niet iedereen het.

Overigens staat in het contract niets over het niet naar buiten mogen brengen van het feit dat er een contract getekend wordt/is.

Een contract zoals die van de bajesboten, lekte ook al maanden geleden uit.

zei: Joke op 14/10/2006 om: 22:39u


Powered by Greymatter