Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/13/2006: "Eigen media op internet; wat moeten we ermee?"

Politiek Café Broeinest in Amsterdam houdt op maandag 23 oktober een avond over het thema 'Eigen media op internet; wat moeten we ermee?'
Broenest13102006a (12k image)
Een actueel en interessant thema in het digitijdperk waar ook De Vrije haar medewerking aan verleent.
Klik op meer.

Op internet wordt wat af geschreven en gepubliceerd door de linkse scene. Er is nieuws op Indymedia, analyses en achtergrond artikelen in digitale magazines als De Vrije, Konfrontatie, 't Kleintje en Ravage
Digitaal. De laatste tijd wordt er ook in het alternatieve circuit steeds meer geblogd, bijvoorbeeld bij de site van Eurodusnie.

Maar wat en wie willen de schrijvers hier nu allemaal mee bereiken? En lukt dat ook? Iedereen kan tegenwoordig alles publiceren, maar raakt deze informatie niet veel te versnipperd? Houden we überhaupt nog wel tijd over voor acties nu we dagelijks worden overladen informatie over alle
ellende in de wereld? We hebben een goede moderator nodig om het kaf van het koren te scheiden en om ons dagelijks een overzichtelijk portie nieuws voor te schotelen. Of toch liever niet? Zou eigen media voor de kritische mens de rol van de commerciële en mainstream media geheel kunnen overnemen?

Na de korte film 'Globalisation and the Media' van Undercurrents zullen Libby van Indymedia, David van Eurodusnie, Peter van Ravage-digitaal en Arend van De Vrije een korte inleiding geven over hun eigen project.

Vervolgens zal samen met de overige aanwezigen de discussie over bovengenoemde vragen losbarsten. Niet online, maar live in het Broeinest.

Broeinest, Plantage Doklaan 10-12, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur (deur open 19.30 uur)

1 Reactie


Wat ik te zeggen zou hebben hadde ik er bij kunnen zijn:
- Wie bang is voor versnippering is bang voor vrijheid van meningsuiting. Laat duizend bloemen bloeien, u weet wel.
- In de gevestigde media is zo goed als geen ruimte meer voor dissidente geluiden. Er was nog een tijd waarin de opiniepagina's van dagbladen daartoe plaats boden, maar eenpartijstaat Nederland slaat ook hier toe. Dus wat willen we bereiken: dat het dissidente geluid gelezen (gehoord) wordt? Mij dunkt dat dit engszins lukt.
- Komt het internetnieuws, komen de opinies en discussies hier in plaats van actie? Volgens mij maakt het voor ingeslapen Nederland niet uit. En maak u geen illusie: een beetje kraakrel in de jaren tachtig was tegen de avond afgelopen want iedereen moest zien of hij of zij in het journaal van acht uur voorkwam. Nu zet je jezelf op Indymedia, of iemand anders zet je op De Vrije enzovoort - het lijkt mij onzin dat dit een rol speelt, laat staan dat het een bezwaar is.
Wat kaf en wat koren is maak ik wel uit, en dit dient ieder voor zichzelf uit te maken. Ik meld het nu ik merk dat ik de usual suspects uit de VS op het net niet meer goed kan bijhouden (ik leverde aan een daarvan zelf wel bijdragen) en zelf stukjes schrijven hier, dat gaat nu fragmentarisch - en dat komt niet doordat ik plotseling weer zoveel tijd voor axi heb...

zei: Prul op 14/10/2006 om: 20:33u


Powered by Greymatter