Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/13/2006: "Bericht uit de VS-goelag - Hongerstaking onder ter dood veroordeelden in Texas"

Onder de gevangenen die de doodstraf hebben gekregen in Texas is deze week een hongerstaking uitgebroken. Onder hen bevindt zich een anarchist.
aiclogo2 (11k image)
Deze Steven Woods roept de anarchistische beweging op hen te steunen in deze strijd voor betere levensomstandigheden.
Klik op meer voor zijn verhaal!

8 oktober 2006
Revolutionaire groeten en hoogachting!

Mijn naam is Steven Woods, en op dit moment ben ik een gevangene in de dodencellen in Texas. Ik schrijf jullie om je hulp in te roepen. Ik ben net als jullie tegen de doodstraf, en ik lever mijn bijdrage om de afschaffing ervan te zien gebeuren.

SteveWoods13102006 (22k image)
Steve Woods

Bij de gratie Gods zullen we daarin slagen. Nu echter schrijf ik om het nieuws over een actie hier op death row te verspreiden, die al aan de gang is wanneer je dit leest.
Enkele van mijn kameraden en ikzelf zijn de verschrikkelijke omstandigheden waaronder wij hier gehuisvest zijn zat, en we hebben besloten om niet meer te eten. We gaan net zo lang in hongerstaking totdat de Texas Department of Criminal Justice (TDCJ) ons naar menswaardiger leefomstandigheden verplaatst. We zijn vastberaden, of de omstandigheden zullen verbeteren, of we zullen doodhongeren. Ik wil jullie vragen om ons te steunen in deze strijd.

Een toelichting: van 1965 tot 1999 werden terdoodveroordeelden in Texas in de Ellis Unit gehuisvest, maar sinds 1999 zitten ze in Polunsky Unit, Livingston. In Ellis Unit mochten de terdoodveroordeelden nog zonder ketenen door de gangen, en werden zij als alle andere gevangenen in een maximaal bewaakte gevangenis behandeld. Dit alles werd bij de verhuizing stopgezet. Alle groepsrecreatie, programma's voor creativiteit, werk, godsdienstbijeenkomsten en televisies zijn ingeleverd. De gevangenen zitten 22 uur per dag op cel in totale isolatie. Bezoek mag alleen achter glas. Op deze wijze wordt goed gedrag op geen enkele manier gestimuleerd, want alles is de gevangene al afgenomen, en hij krijgt het niet terug door zich goed te gedragen.

Totdat de TDCJ een geloofwaardige inspanning levert om de onmenselijke omstandigheden te veranderen eten we geen kruimel voedsel. We hebben de organisatie enige uitvoerbare suggesties gegeven op het gebied van gezondheid en veiligheid, en op het gebied van regels en procedures die worden veronachtzaamd en verkeerd worden geïnterpreteerd, en met onze geïsoleerde leefomstandigheden.

We hebben zeven jaar gewacht op een verandering, maar het wordt steeds erger.

Ik ben een gevangenis-activist, een voormalig activist in de vrije wereld, en een anarchist. De inhoud van mijn website is niet fraai, maar de werkelijkheid is dat slechts zelden.

Wij verwelkomen brieven met vriendschap, aanmoediging en solidariteit. De namen van mijn medestrijders (en hun registratienummers) zijn:

Justen Hall, 999497
Richard Cobb, 999467
Travis Runnels, 999505
Kevin Watts, 999456

En ik ben:
Steven Woods, 999427

Ons adres voor ondersteuning:

Polunsky Unit
3872 FM 350 S
Livingston, TX 77351
Verenigde Staten van Amerika

Ik dank je voor je support!
In solidariteit,

Steven Woods, 999427

Meer informatie en Steven's essays:
Anarchy in chains
Uitgebreide toelichting op de hongerstaking
Steven's blog

[Gepost door Bolus op verzoek van de familie Prul.]

Zie voor commentaren: Infoshop. Woods zit vast op beschuldiging van twee zeer onfrisse moorden maar stelt onschuldig te zijn. Zijn veroordeling berust hoofdzakelijk op verklaringen van degenen die ook voor deze moorden zijn veroordeeld, zo laten Amerikaanse kringen rond de anarchistische gevangenenorganisatie Anarchist Black Cross weten.


Powered by Greymatter