Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/08/2006: "Eigenlijk is het niet eens een grap"

Alleen bij de gratie van het feit dat het gespuis een telefoonboek en een postcodeboek heeft (en waarschijnlijk niet in papieren vorm) kan het bellen met een fantastische aanbieding. Vaak is het een snertkrant of een voddig weekblad als HP/De Tijd. Of het is een zwendelfirma als Pretium die de goedkoopste telefoontarieven aanbiedt waarna KPN binnen een maand zeker weet dat KPN de goedkoopste is, je terugsmeekt en Pretium (een KPN-dochter?) doet alsof je lid bent van een Pretiumclub en je girorekeing plundert. Callcenters die meieren over je energierekening, over je telefoon, je zieketekostenverzekering, je pensioenvoorziening, je persoonlijk krediet ("Heeft u helemaal geen persoonlijk krediet? Nergens voor? Ongelooflijk. Prettige dag verder.")
Waar eindigt het?

gesprek (6k image)
Klik op meer

Bij De Andere Overheid. Een grap die eigenlijk geen grap is maar de uiterste consequentie van deze waanzin. De lach of de glimlach besterft al snel als je de site enige tijd bekijkt. De wervende tekst:

"Bent u de huidige overheid ook zo zat?
Uiteraard, welk weldenkend persoon niet? Maar u heeft geluk. Na de energiemarkt wordt straks ook de overheidsmarkt geliberaliseerd. U kunt straks dus gewoon uw eigen overheid kiezen!"

Meet zelf hoelang u de glimlach volhoudt. Een troost: ze zullen u niet bellen. Tenzij het circus van 22 november zich als Andere Overheid opvat.
(En verwonder u in dit geval over de onverstoorbare aan ongrijpbare tekstelementen gekoppelde reclame in de marge).

2 Reacties


Toch leuk hoe smaken kunnen verschillen. Ik vind alle sites van deze lui ( http://www.stunthouse.com/ ) wel lachen. Dit soort dingen: http://jp.neplog.nl/protestatie.htm Erg droog. En ach, reclame, er moet toch brood op de plank komen hè ....

zei: pieter op 08/10/2006 om: 12:29u

Ha Pieter, het was het vorderend uur na een zware dag - "snel" "na enige tijd" is stilistisch een monstrum (en daar houd ik niet van) en een logische onmogelijkheid. Ik wilde zeggen: deze grap is eigenlijk helemaal geen grap als je er goed naar kijkt. Ik vind het een zeer intelligent idee.

zei: Prul op 08/10/2006 om: 12:54u


Powered by Greymatter