Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/04/2006: "Wereldwijd 10.000 vakbondsactivisten ontslagen in 2005"

Bijna 10.000 vakbondsactivisten zijn er in 2005 wereldwijd ontslagen, zo meldt een jaarlijks onderzoek uit de vakbeweging.
pub_survey2006-cover (5k image)
Daarnaast werden er 1700 tot celstraf veroordeeld, overkwam 1600 vakbondsleden een gewelddadige arrestatie terwijl er 9000 arrestaties te betreuren vielen. Zo’n 115 vakbondsleden moesten hun bondswerk met de dood bekopen.
Klik op meer.

De informatie is afkomstig uit de Annual Survey of Trade Union Rights Violations dat wordt samengesteld door de International Confederation of Free Trade Union’s (ICFTU). Het jaarlijkse rapport geeft aan dat het meest gevaarlijke werelddeel voor vakbondsactivisten in de wereld Latijns-Amerika is. Columbia spant de kroon wat betreft bedreigingen, moorden en intimidatie. In 2005 werden er 70 vakbondsactivisten vermoord en werden er 260 met de dood bedreigd.

Het rapport maakt voorts melding van groeiende problemen voor vrouwen, migranten en mensen die in de publieke sector werken en zich bezig houden met vakbondswerk, aldus Guy Ryder, de secretaris-generaal van ICFTU. “Het aantal doden was in 2005 iets lager dan in het voorafgaande jaar, maar we constateren meer ernstige gewelddadigheden en vijandelijkheden tegen werkende mensen die opkomen voor hun rechten, “ zei Ryder.

Het volledige rapport is in te zien op de website van ICFTU. Aldaar vind je ook video- en audiomateriaal.

Bron: ICFTU


Powered by Greymatter