Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

10/02/2006: "Verdonk: Het Probleem Is Opgelost"

We mogen haar feliciteren; een jaar na de Schipholbrand is De Klus geklaard. Opgetogen meldt onze adequate nog-altijd-minister-ondanks-alle-leugens dat ze, op een paar na, klaar is met de 26.000. Afgerond.
scmarch1 (27k image)
Het is maar wat getover met de fase nummers 1 tot en met 3, waardoor het maar zo lijkt, maar dat is een hele kunst.
Klik op meer.

Magie, daar is Rita een kei in: In werkelijkheid wachten er nog altijd veel meer op een definitieve beslissing. En dan nog even de spiegel omkeren, jongens! 45 procent heeft mogen blijven! Wat aardig van Rita! 55 procent moest dus weg, vergeten ze erbij te vertellen: en hoe!

Talloze malen hield Rita zich niet aan het buitenschuld criterium en verdwenen aldus braaf meewerkende aspirant terugkeerders alsnog op straat in de illegaliteit of in het uitzetkamp of de deportatiebajes. En maar volhouden dat het allemaal criminelen zijn die zo slecht worden behandeld in die drijvende doodskisten. Daar kun je als gehoorzaam volkje toch moeilijk op tegen zijn!

Criminelen? Kijk naar jezelf, kampoudste!

Maar onze akela mag zich op de borst kloppen en een medaille opspelden. Want dit is wel het toppunt van goedertierenheid: mensen die al jááááááren hebben gewacht op iets waar ze al die tijd gewoon recht op hadden, met discretionaire bevoegdheid wegens schrijnendheid inzetten als ruilhandel voor wie alle rechten wordt ontnomen. Het is prestige: Rita zou Het Probleem oplossen en dat heeft ze gedaan (zegt ze).

Ik moet haar nageven dat het knap is hoe ze erin slaagt toch zoveel mensen het land uit te knikkeren zonder dat iemand dat opmerkt. Petje af. Goed verstopt wordt het, gewelddadige deportaties van onschuldige mensen nadat ze murw zijn gemaakt tussen de muren van gevangenissen, lekker vlot en goedkoop neergezet: lego voor volwassenen. Kijk eens, we doen er wat aan! Kan iemand even dat bordje met de tekst ‘APPLAUS’ omhoog houden?

Niet dat het altijd zo goed lukt met dat beleid, want een onbekend aantal mensen zwerft ergens in Nederland totaal rechteloos gemaakt rond en kan geen kant op, behalve opnieuw door de hele mallemolen heen van uitsluiting, als waren zij melaats, en opsluiting, als waren zij gevaarlijk. Hoe dan ook, op papier zijn ze weg. Pief paf poef weg. Doorgezaagd, maar niet echt.

Maar vooral, of ze nu zichtbaar zijn of niet, zij zijn Het Probleem.

Als het jarenlang telkens in verband brengen van ‘vreemdelingen’ met ‘problemen’ geen vooropgezette strategie van haat zaaien door negatieve associate is, dan weet ik het ook niet meer.

En dan nu: razzia’s! Het prestatiecontract van de politie is de volgende stap in de klopjacht op al wie geen verblijfspapieren bezit. Lekker een gezin met twee kleine kinderen om vijf uur ’s morgens uit bed laten rammen met een gemaskerd arrestatieteam en afvoeren naar crematorium, tijdelijk ingericht als uitzetcentrum, Zestienhoven. Die moeten en zullen terug naar Iran en dat overleven ze niet.

Dit alles gebeurt terwijl de politie zegt geen tijd te hebben om mensen op te pakken die een straf nog moeten uitzitten. Het is een kwestie van prioriteiten stellen natuurlijk: in veel gevallen is het ‘Eigen Volk Eerst’, maar hier doen we dat natuurlijk andersom.

En dan de kinderen! Wat een hartverwarmende woorden staan er in Rita’s column “Kinderen horen niet in vreemdelingenbewaring” van 27 september - ik kan mijn tranen haast niet bedwingen! - dat de ouders niets te vrezen hebben in de landen waar ze naar toe worden gesleept… en “Ik hoop oprecht dat hun ouders zich verantwoordelijk gedragen en met hun kinderen terugkeren”.

Duidelijker gezegd - want duidelijkheid, daar houdt Rita van: laat jezelf en je kinderen maar vermoorden, dan ben ik tenminste niet verantwoordelijk voor je opsluiting.

Je reinste chantage is het. En dan moeten de ouders dus ook nog in staat zijn om temidden van alle paniek om vijf uur ’s nachts, terwijl ze op gewelddadige wijze worden ontvoerd, de zijdelingse opmerking op te vangen dat de kinderen “ook wel ergens anders” kunnen worden ondergebracht…, áls het al gezegd wordt. Ik ken getuigenissen van kinderen die expliciet vertelden dat er géén keuze werd geboden. Ze werden opgesloten, basta!

Kort voor ik aan het schrijven van dit stuk begon, las ik ergens op het web dat een Afghaanse man al 50 dagen in hongerstaking is omdat in Afghanistan sowieso zijn kop eraf gaat door de Taliban, en dan mag hij blij zijn dat het nog snel ging. Toch is zijn enige kans om te leven nog hier en als niet, dan niet.

Wat kan een mens anders nog doen om zijn overlevingskans, zij het maar een beetje, te vergroten? Juist door de dood in de ogen te zien. Paradoxaal maar waar.

Rita kijkt toe en ziet die dood niet. Wie al zoveel doden op haar geweten heeft, en dan bedoel ik iedereen die tengevolge van het harde beleid in de periode Verdonk nu niet meer in leven is; mensen die door gebrek aan medische hulp stierven terwijl zij zich in de handen van justitie- of politiediensten bevonden, mensen die onder diezelfde handen zo gebukt gingen dat zij zelfmoord pleegden, mensen die terug moesten en niet konden die liever hier de hand aan zichzelf sloegen, de elf slachtoffers van de Schipholbrand; wie al zoveel doden op haar geweten heeft, ziet ook in de ogen van één enkele hongerstaker de dood nog niet. Laat staan in al die IND documenten.

Het ministerie van V en I is de inquisitie van het nieuwe millennium, Verdonk de ideale Torquemada die af en toe een zondaar vergeeft en dan weer met de toorts naar de volgende brandstapel loopt. Voor advies e-mailt ze zo nu en dan met Filip DeWinter, van Vlaams Belang, aldus Filipje zelf in het programma Buitenhof op 24 september. Dan overleggen ze over wat ze aan die vluchtelingenstroom kunnen doen, hoe de immigratie het meest effectief kan worden gestopt. Aan de zijlijn blèrt Michieltje Smit nog wat mee dat bootvluchtelingen bij aankomst aan wal moeten worden doodgeschoten.

“Dat zal ze leren!”

“Maar dat valt veel te veel op, Michiel,” sist Filipje hem toe.

Rita doet maar even net of ze het voorstel van Smit niet gehoord heeft. Hij komt er nog wel achter, dat in Nederland zíj, en niet hij, Het Probleem al heeft opgelost en dat ze hem in België of de rest van Europa ook al niet meer nodig hebben.

Lekker pûh!

Joke Kaviaar, 30/9/06


Powered by Greymatter