Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/30/2006: "En het vangstquotum voor illegalen is.... 12.383"

We moeten vooral niet denken aan premiejagers of razzia's. Het gaat hier gewoon om legitieme doeleinden gesteld in een maatschappij geregeerd door prachtige managementsideeën. Veertigduizend buitenlanders moet in 2007 om hun paspoort gevraagd worden.

razzialefevredemontignylaan (83k image)
Verbeterde versie 1 oktober
Klik op meer

Het was te voorzien toen de zogenaamde identificatieplicht werd ingevoerd in Nederland: een vrijbrief om bij te klussen voor smerissen. Formeel moet je ergens van verdacht worden om zeikvragen over je legimitaatsie te krijgen - maar dat is makkelijk: wij verdenken u er van dat u 'm niet bij u hep.

Hoe herken je een buitenlander? Geldt het tarief van 250 euro en opsluiting voor weigering om mee te werken nu alleen voor de vermeende buitenlander of voor iedereen (is artikel 1 van de grondwet inderdaad stilzwijgend afgeschaft?)?

Het bericht uit de kelders van het normen-en-waardenregime - alweer is die mevrouw om wie dit kabinet gevallen heet te zijn er bij betrokken:

"Politiekorpsen moeten in 2007 bijna twaalfduizend illegalen aanhouden en opsluiten. Als ze dit doel halen, krijgen ze een extra financiƫle vergoeding. Dit meldt Trouw woensdag op basis van het prestatiecontract dat de politiekorpsen hebben afgesloten met minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) en minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk (VVD).

Uit het contract blijkt volgens Trouw dat de korpsen veertigduizend vreemdelingen moeten aanhouden en controleren op geldige papieren. Bijna twaalfduizend van hen moeten voor onderzoek en eventuele uitzetting worden opgepakt en in vreemdelingenbewaring worden gesteld.

Het is de eerste keer dat op dit terrein een prestatiecontract wordt afgesloten."

Dit persbericht noemt een verkeerd aantal te vangen zogeheten illegalen. Met de precisie fascistische bureaucraatjes (het Kwaad is en blijft banaal) eigen is het vangstquotum op 12.383 gesteld.

Afsluitende aantekening: denk maar niet dat dit niet door zou gaan onder een eventueel ander regime na 22 november.


Powered by Greymatter