Index pagina
Geschiedenis
Ook leuke sites
Zeg het anders priveWij kunnen er helaas ook niets aan doen!
 

 

 

09/28/2006: "Zes anarchisten in Chili gearresteerd na politie-inval"

In de vroege morgen van 26 september zijn speciale politie-eenheden in de Chileense hoofdstad Santiago een kraakpand binnengevallen als gevolg waarvan zes mensen zijn gearresteerd.
Chili352056 (27k image)
Politie toont de buit na de inval
De politie beweert dat er brandbommen zijn gevonden en materiaal om deze te vervaardigen. De buit bestond uit … lege flessen en kerosine (afkomstig van vuurspuwende bewoners).
Klik op meer.

Verder vond de politie zaagsel, dat kennelijk ook voor molotov cocktails gebruikt wordt (nooit geweten), en ‘subversief materiaal’ oftewel zines, posters, boeken en video’s. Daaronder zou zich drukwerk bevinden waarin staat hoe je een brandbom moet maken. In de lokale media die ook aanwezig was bij de inval, zouden er vier brandbommen gevonden zijn. Ze zouden die dag gebruikt worden tijdens de protestactie van de landelijke bond van leraren en de studentenorganisaties.

Onze Chileense vrienden laten weten dat het hier een operatie betreft van de landelijke inlichtingendienst, aangestuurd door de vice-president van Chili. Dit instituut zou nog steeds in de geest opereren van de voormalige fascistische dictatuur van Pinochet.

Ze wijzen voorts op fenomenen die ons maar al te bekend in de oren klinken, namelijk dat ook in Chili protestacties worden gefilmd, actieve groepen worden onderzocht en geïnfiltreerd. Op televisie wordt opeens gesproken over ‘anarchisten’ en ‘anarchistische groepen’ verantwoordelijk zijn voor tal van destructieve activiteiten tijdens protestacties. Het publieke imago van anarchisten in Chili wordt er mee besmeurd. Wat eerst ‘infiltranten’ werd genoemd, zijn thans ‘anarchisten’ geworden in de massamedia.

“Een netwerk van anarchisten is ontmanteld,” zo liet de hoogste politiechef weten. “We hebben al een tijd gezien dat deze met hun gezichten bedekte mensen en uitgerust met brandbommen inbreken in toegestane protestacties.” Vice-president Belisario Velasco zei dat “inlichtingenoperaties zijn opgezet door de politie en inlichtingendiensten en dat er invallen zullen volgen in meerdere panden waarvan is vast komen te staan dat er brandbommen worden gefabriceerd.”

President Bachelet was tevreden met de operatie. Zij stelde dat de regering alles zal doen wat nodig is om de rechten te beschermen van hen die zich willen uiten en degenen die in alle rust wensen te leven.

Onder de arrestanten bevindt zich een Spanjaard. Velasco stelde dat deze na zijn straf te hebben uitgezeten, het land zal worden uitgezet.

2 Reacties


Over het algemeen zijn jullie absoluut niet objectief, vergeten bronnen te vermelden en trekken zeer snel conclusies. Hoe komt het dat als ik het woord anarchist hoor altijd een beeld voor me krijg van funizge hippies met vieze dreadlocks?

zei: harrrr op 29/09/2006 om: 06:12u

Dat komt waarschijnlijk omdat je gewoon vooroordelen hebt! En zou je voortaan niet wat eerder naar bed gaan.

zei: Arend op 29/09/2006 om: 16:48u


Powered by Greymatter